To je to što me zanima!

'Bez Lisabonskog ugovora nema širenja na Hrvatsku'

Ako se ne želi Lisabon imat ćemo sporazum iz Nice, Europa 27-orice bez Hrvatske, kategoričan je bio francuski predsjednik u intervjuu za TV
Vidi originalni članak

Interes Europske unije je širenje na Balkan ali bez ratifikacije Lisabonskog ugovora ne može biti daljnjeg širenja, uključujući i Hrvatsku, rekao je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy za francusku televiziju u ponedjeljak.
- Vjerujem da interes Europe širenje na Balkan. No ne može se širenjem rušiti Europu. Ako se ne želi Lisabon imat ćemo sporazum iz Nice, Europa 27-orice bez Hrvatske - rekao je Sarkozy u razgovoru uoči početka polugodišnjeg francuskog predsjedanja Unijom od 1. srpnja.
- Irsko 'ne' našu je zadaću učinilo složenijom, sada je prioritet ograničiti problem na Irsku dok ostali moraju nastaviti s ratifikacijom, pri tome mislim na češke prijatelje - rekao je francuski predsjednik.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zgbxl 01.07.2008.

    Pa sta drugo logicno se moglo ocekivati!? 2004 je EU napravila prosirenje na 10 drzava koji nisu zavrijedili da postanu clanice- osim Slovenije !! Zato su gradjani bivse 15 su okrenuli ledja toj Evropi koja je finarcirala sakom i kapom nove drzave! Sada je na sceni teska ekonomska kriza i nafta od 140 dolara baril! Nema na vidiku brzo poboljsanje jer optimisti govore 24 mijeseci ako ne godine! Neka se NEODGOVORNI Sanader i klapa HSS - HSLS prirede na najgore za iduce izbore ili neka zaigraju vec sada igru MUGABE u Zimabbwe! ako im nebu islo za rukom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare