To je to što me zanima!

'Bez obzira na novog ministra, idemo sigurno na referendum'

Pavić je otišao jer su sindikati skupili preko 700.000 potpisa protiv rada do 67. godine, ali pada Plenkovićev plan da s novim ministrom pokuša pregovarati i nagovoriti sindikate da odustanu od referenduma
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković zamijenio je ministra rada Marka Pavića i zato jer on više nije mogao pregovarati sa sindikatima koji su skupili preko 700.000 potpisa protiv rada do 67. godine i penalizacije ranijeg umirovljenja.

Novi ministar Josip Aladrović je u cijeloj reformi podržavao Pavića i upravo on je napravio i branio izračun da bi pad rada do 67. godine koštao državu 45 milijardi kuna u sljedećih 21 godine. Plenković je Pavića prebacio na mjesto ministra regionalnog razvoja, ali ako je planirao u pregovorima sa sindikatima izmijeniti zakon, a da oni odustanu od referenduma, plan mu neće uspjeti.

Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata nam je potvrdio da nema pregovora.

- Nemamo se što usuglašavati i pregovarati. Mi čekamo referendum i od toga ne odustajemo - poručio je kratko i jasno Sever.

Trenutačno su potpisi na provjeri. Aladrović je u prvom nastupu rekao da je spreman obnoviti socijalni dijalog sa sindikatima.

Upitan što će učiniti povodom referenduma o mirovinskoj reformi, za koji su sindikati prikupljali potpise, Aladrović je rekao da se na to ne bi očitovao. 

- S obzirom na broj potpisa koji se dogodio i prethodne radnje, ja se na to ne bih očitovao i rekao bih da je to demokratska volja naroda. Ono što će se događati ubuduće, nastojat ćemo anticipirati - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • detektor istine 19.07.2019.

    Stoji zločinac do zločinca , mi smo braća svi , nećemo iz zločinačke dok smo živi mi ....

  • 18.07.2019.

    Sindikalisti su dokumentirani neradnici koji nikada u svom životu nisu ni radili ništa drugo doli primali vrlo velike plaće za tobožnju brigu o jadnim radnicima. Neka ove dežurne seronje sindikalne objave koliko nwto novca prime svaki mjesec. Po državnim firmama najgori neradnici alias sindikalisti dobivaju koeficijente na plaću a trebali bi se boriti protiv ruke koja ih hrani? Lopovi perfidni!

  • 18.07.2019.

    Ništa od referenduma,srušiti će ga ustavni sud,a o EU da ne pričam i Njemci rade do 67 pa ni oni neće to podržati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare