To je to što me zanima!

VIDEO Bezbrižno hodao prema Trgu, a onda se počelo tresti: Za dlaku je izbjegao katastrofu...

Nadzorna kamera u Jurišićevoj ulici snimila je početak najrazornijeg potresa koji je Zagreb osjetio u više od 140 godina. Na ulici je bio samo muškarac koji je bezbrižno hodao. A onda se sve počelo tresti...
Vidi originalni članak

Prohladno je nedjeljno jutro u Zagrebu. Sat je upravo otkucao 6.24, ulice su prazne, na njima nema gotovo nikoga. Ipak, jedan čovjek hoda Jurišićevom u smjeru Trga bana Jelačića. A onda počinje. Sve se trese. S krova padaju crjepovi, ruši se fasada. Čovjek zastaje, miče se brzo u stranu.... 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Samo koja sekunda dijelila ga je možda i od tragične sudbine. Jer sve se srušilo baš na ruti kojom je on hodao. Snimka je s nadzorne kamere iz Jurišićeve ulice.

Samo koju sekundu nakon što je počeo najrazorniji potres koji je Zagreb osjetio u više od 140 godina, iz zgrade koja se počela urušavati istrčala su dvojica muškaraca. Nisu se dugo zadržala, otišli su na drugu stranu.

U tom trenutku samo koji metar dalje još je palo nekoliko cigla na prugu i pješačku stazu.

Muškarac s početka priče bio je točni na sredini ulice, između dvije tramvajske pruge. Bio je ukopan. U nevjerici je gledao kako se ruši dio Zagreba.

Prošle su od tada četiri godine. Taj dan slavio je i drugi rođendan...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • daj mi pištolj da se ubijem drugoga problema nemam 22.03.2024.

    Ne ponovilo se

Komentiraj...
Vidi sve komentare