To je to što me zanima!

Biciklist poginuo u naletu auta, vozač nije držao razmak

Vozač (79) nije bio na dovoljnom razmaku između svojeg vozila i bicikla kojim je ispred njega u istom smjeru uz desni rub kolnika upravljao 40-godišnjak, uslijed čega je udario u bicikl
Vidi originalni članak

Na biciklista (40) koji je u ponedjeljak oko 17.10 sati smrtno stradao u prometnoj nesreći u Lemić Brdu kod Karlovca naletio je vozač (79) automobila karlovačkih registarskih oznaka. 

Očevidom je utvrđeno da se 79-godišnjak kretao nerazvrstanom cestom te da nije držao potreban razmak između svojeg vozila i bicikla kojim je ispred njega u istom smjeru uz desni rub kolnika upravljao 40-godišnjak, uslijed čega je udario u bicikl. 

- U prometnoj nesreći biciklista je smrtno stradao, dok je 79-godišnji vozač lakše ozlijeđen. Očevidu je nazočio zamjenik županijske državne odvjetnice, a protiv vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava. - kažu u policiji.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • prokurator 15.06.2021.

    79 godina i vozačka? tužno, jedan život izgubljen.

  • Prva proleterska_1_1 15.06.2021.

    ADMINE, daj briši to moje , kako si brisao i onaj savjet za ljude koji su alergični na pikove osa ! Zašto da prežive , bolje da umru , bar po tvome ! Usput , za ovo besplatno srdnje , možeš me opet brisati , da se ne mućimo na mjesec dana !

  • Prva proleterska_1_1 15.06.2021.

    Kad vozite cestom , po kojoj imaju pravo i bicilki i pješaci , morate znati , da biciklista mora imati prostora za vožnju radi rupa , kamenja i udara vjetra najmanje 1 m od desnoga ruba ceste ! Zato je minimalno preticanje 1.5m . Još nešto što nitko od vas nezna . Prilikom obilaska bicikliste kombijem ili teretnjakom , kod brzine 100km uz bočne strane tih vozila , kod takvih brzina stvara se VAKUM . Kod prvoga djela takvih vozila stvara se pritisak , koji biciklistu baca  sa ceste i kad on popravlja tu nepravilnost,  popravljajuči svoju smjer u desno,  u narednom momentu obilaska uvati ga VAKUM i vuće na boćnu stranu vozila. Ko nije na to naviknut , završava na stranici vozila i onda sve zavisi , jel ta stranica gladka - kombi- ili je to strana kamiona , koja je sva u štrlećim sklopovima . Zato je za kamione sa 100/h i premalo 1.5 m razdaljine obilaženja !

Komentiraj...
Vidi sve komentare