To je to što me zanima!

Biciklisti prosvjedovali ispred policije i poručili im: 'Dosta je'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Održan je prosvjed Sindikata biciklista ispred sjedišta MUP-a povodom učestalih kažnjavanja biciklista, koji odgovaraju za ono za što bi trebali MUP i Grad Zagreb
Vidi originalni članak

Održan je prosvjed Sindikata biciklista ispred sjedišta MUP-a na križanju Savske i Vukovarske ulice povodom učestalih kažnjavanja biciklista, koji odgovaraju za ono za što bi trebali odgovarati MUP i Grad Zagreb.

Na prosvjedu se okupilo oko tisuću ljudi. Traže hitne promjene.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjed Sindikata biciklista

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako su objavili na svojoj Facebook stranici, njihovi zahtjevu su:

1. Da policija osigura sigurnu, smislenu i zakonitu biciklističku infrastrukturu putem nadzora i sankcioniranja Grada.
2. Da policija prestane zloupotrebljavati nelegalne i apsurdne točke za masovno kažnjavanje biciklista, a za koje je odgovoran Grad.
3. Da policija počne sankcionirati one postupke (svih sudionika) koji stvarno utječu na sigurnost biciklističkog prometa i prometa uopće.
4. Da MUP pokrene izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima bi se unaprijedila sigurnost biciklističkog i pješačkog prometa i potaknuo njegov rast.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Zlatko76 13.09.2015.

    Bez obzira bio vozač bicikla ili vozač automobila, nama opcenito fali prvo i najvažnije, VOZAČKA KULTURA. Što se tiče prometnica i prometne infrastrukture ona kod nas ne služi za sigurnost prometa i SVIH sudionika u prometu, već samo za kažnjavanje i punjenje državnog proračuna. Toliko od mene bez daljnjih diskusija. Hvala.

  • Hiroo_Onoda 13.09.2015.

    Čim sjedneš na bicikl postaješ sudionik u prometu pa za tebe vrijede prometni propisi kao i za sve ostale sudionike. Ipak, biciklisti su najugroženja kategorija i potrebno im je osigurati potrebnu, a posebno i upotrebljivu infrastrukturu kako bi se propisa mogli i držati. U situaciji kakva jest prepušteni su nemilosti policije koja je već tradicionalno naučena na razne finte koje pospješuju kažnjavanje. Dakle, podržavam bicikliste i mislim da bi za njih trebalo urediti, od pješačkih i kolničkih, fizički odvojene staze. Tek tada kažnjavati nepoćudne (ne samo bicikliste) sudionike prometa.

  • mrljobrljo 12.09.2015.

    bicikl je vozilo i mjesto mu je na kolniku ili bic. stazi ako je ima ako je nema-nema i točka.Zakaj bi se Ja sklanjal biciklistu na nogostupu i gdje je tu policija jer to je prekršaj.Na kolniku to nije prekršaj jer je BICIKL VOZILO a ne evolucijski produžetak za noge

Komentiraj...
Vidi sve komentare