To je to što me zanima!

Biden i Guterres o pandemiji i klimatskim promjenama

Guterres i Biden također su razgovarali o odgovoru na humanitarne krize, jačanju održivog razvoja, održavanju mira i rješavanju sigurnosnih kriza, kao i o promicanju demokracije i ljudskih prava
Vidi originalni članak

Izabrani američki predsjednik Joe Biden razgovarao je u ponedjeljak s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom o "strateškom partnerstvu" u borbi protiv pandemije Covida-19 i klimatskih promjena - dva pitanja u kojima je Donald Trump odbacio multilateralni pristup, objavio je Bidenov tim.

POSKLIZNUO SE... Biden se igrao sa psom i uganuo gležanj, pregledao ga ortoped

Još uvijek aktualni američki predsjednik klimatske je promjene proglasio "prijevarom". Godine 2017. povukao je SAD iz globalnog sporazuma za borbu protiv globalnog zagrijavanja planeta - što je formalno dovršeno početkom studenoga ove godine - dok se Biden obvezao da će po stupanju na dužnost vratiti Sjedinjene Države u taj globalni klimatski pakt dogovoren u Parizu 2015.

Trump je također ukinuo američko financiranje Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i povukao zemlju iz članstva te organizacije što bi trebalo biti formalizirano u lipnju sljedeće godine. Američki predsjednik optužio je WHO da je igračka u rukama Pekinga.

VAŽNA ODLUKA Tko će biti na čelu CIA-e? Biden razmatra imenovanje Obamina savjetnika za novog ravnatelja

Biden je najavio da će i tu Trumpovu odluku poništiti.

Guterres i Biden također su razgovarali o "odgovoru na humanitarne krize, jačanju održivog razvoja, održavanju mira i rješavanju sigurnosnih kriza, kao i o promicanju demokracije i ljudskih prava", dodaje se u priopćenju Bidenova tima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 🦈Jeronim🦈 01.12.2020.

    Zar ova dvojica nisu trebali odavno biti u mirovini.

  • BlackRaven 01.12.2020.

    Nek dođu u RH pogledat nove prijedloge "zakona" kojima se de facto ukidaju demokracija i ljudska prava. Još malo pa ćemo mi tražiti pomoć UNa da postavi sanitarni kordon između stanovništva i političara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare