To je to što me zanima!

Biden pomilovao dvije purice: Spasio ih od toga da postanu večera za Dan zahvalnosti

Biden je, s obzirom na niske temperature u studenom, rekao da nije htio da događaj dugo traje jer "nitko ne voli da im se purica ohladi"
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden je u ponedjeljak, noseći svoje pilotske sunčane naočale, pomilovao dvije purice iz Sjeverne Karoline, nazvane "Chocolate" i "Chip", spasivši ih od toga da postanu večera za američki blagdan Dan zahvalnosti.

Ogromne su purice zauzvrat brbotom iskazale svoju zahvalnost u ovogodišnjem tradicionalnom događaju u Bijeloj kući koji izaziva osmijeh.

BEZ VELIKE POMPE Biden slavi 80. rođendan: Prva dama pripremit će 'brunch', na proslavu dolaze članovi obitelji

Biden je, s obzirom na niske temperature u studenom, rekao da nije htio da događaj dugo traje jer "nitko ne voli da im se purica ohladi".

'PROCURILE' FOTOGRAFIJE Bidenova unuka udala se u vrtu Bijele kuće, njegove službe se brane: To je privatni događaj!

Glazbeni sastav američke vojske je prije pomilovanja oraspoložio okupljenu publiku izvedbom pjesme Lynyrda Skynyrda "Freebird" (Slobodna ptica). S balkona Bijele kuće iza Bidena, njegov je njemački ovčar "Commander" promatrao događaj i glasno lajao.

Milijuni purica će biti ispečeni u pećnicama za Dan zahvalnosti diljem zemlje, natopljene umakom te poslužene uz mnoštvo priloga od krumpira do složenca od mahuna.

No, "Chocolate" i "Chip", koje teže oko 21 kilogram, proživjet će ostatak svojih života u svojoj rodnoj saveznoj državi, na sveučilištu u Sjevernoj Karolini. Običaj pomilovanja purica u Bijeloj kući star je nekoliko desetljeća.

PROJEKCIJE IZBORNIH REZULTATA Biden na mukama: Republikanci osvojili većinu u Zastupničkom domu. Evo što to znači za SAD

Biden se osvrnuo i na izbore na sredini predsjedničkog mandata 8. studenog, nakon kojih su demokrati zadržali kontrolu nad Senatom, a izgubili je u Zastupničkom domu uz malu razliku osvojenih glasova, uspješno spriječivši "crveni val" oporbene stranke.

- Glasovi su tu. Prebrojani su i potvrđeni. Nema višestrukog glasanja. Nema 'kokošarenja- našalio se Biden.

- Jedini 'crveni val' će biti ako Commander prevrne umak od brusnice- dodao je.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Nickkobalt_X 02.12.2022.

    pomilovao dvije a druge dvije - capa

  • x00x 22.11.2022.

    zveknut ce druge dvije haha

  • x00x 22.11.2022.

    kolko je godina imala

Komentiraj...
Vidi sve komentare