To je to što me zanima!

Biden pozvao Xija i Putina na virtualni klimatski sastanak

Svrha samita je obilježiti povratak Washingtona na prvu liniju borbe protiv klimatskih promjena, nakon što je od njih odustala prethodna administracija bivšega američkog predsjednika Donalda Trumpa
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je svojega kineskog kolegu Xi Jinpinga i ruskog, Vladimira Putina, na virtualni klimatski sastanak na vrhu koji planira organizirati 22. i 23. travnja, rekao je AFP-u dužnosnik State Departmenta.

Na ovaj je sastanak pozvano 40 svjetskih čelnika. Svrha samita je obilježiti povratak Washingtona na prvu liniju borbe protiv klimatskih promjena, nakon što je od njih odustala prethodna administracija bivšega američkog predsjednika Donalda Trumpa.

RESETIRALI STARE MANDATE Putinu još čvršća vlast: Na čelu Rusije sad može biti do 2036.

Novi američki predsjednik rekao je da kani organizirati klimatski samit 22. travnja kako bi se ono poklopilo s obilježavanjem Dana Zemlje, a prije velikog sastanka UN-a zakazanog za studeni u škotskome Glasgowu.

Na kraju je odlučeno da samit traje dva dana, no da se održi virtualno zbog pandemije. 

Kako je i obećao, Joe Biden je već prvog dana u Bijeloj kući obnovio američko sudjelovanje u Pariškom klimatskom sporazumu iz kojega je njegov prethodnik povukao Sjedinjene Države.

ISPALILI IH ZA VIKEND Joe Biden nakon što je čuo da je S. Koreja ispalila rakete: 'Vidim da se malo toga promijenilo...'

Povratak SAD-a, druge zemlje na svijetu po emisiji ugljičnog dioksida, u klimatski sporazum na snazi je od 19. veljače, što znači da su gotovo sve nacije planeta danas sudionice sporazuma potpisanog 2015. godine.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Keke 27.03.2021.

    Pa on ce zaboravit o cemu je sastanak

  • NikolaTesla 27.03.2021.

    Čuj njega, "on" saziva sastanak sa dvojicom daleko moćnijih od njega, i čudi se kad mu se smiju onda.

  • Jebandžija_isti 27.03.2021.

    U predasima izmedju kotrljanja po stepenicama, virtualni predsjednik odrzava virtualne sastanke

Komentiraj...
Vidi sve komentare