To je to što me zanima!

Biden se obrušio na YouTube: 'To su nepromišljene odluke i vodit će čak možda i do nasilja'

Nepromišljena i neodgovorna odluka YouTubea potaknut će daljnje propadanje demokracije i potencijalno nasilje, a mi ih pozivamo da preispitaju tu politiku, poručio je Bidenov glasnogovornik
Vidi originalni članak

Iz kampanje za reizbor američkog predsjednika Joea Bidena poručili su u utorak kako je odluka YouTubeove tvrtke Alphabet Inc da prestane pratiti lažne tvrdnje o prijevarama u prethodnim utrkama za izbore "nepromišljena" i da bi mogla dovesti do potencijalnog nasilja.

- Nepromišljena i neodgovorna odluka YouTubea potaknut će daljnje propadanje demokracije i potencijalno nasilje, a mi ih pozivamo da preispitaju tu politiku - rekao je glasnogovornik Kevin Munoz u izjavi.

KRIZA IZBJEGNUTA Biden potpisao zakon o podizanju granice zaduživanja

YouTube je u petak rekao da će platforma prestati uklanjati sadržaj koji bi mogao širiti lažne tvrdnje u vezi s predsjedničkim izborima u SAD-u 2020. i prije. Platforma je izjavila da bi, iako je uklanjanje sadržaja obuzdalo "neke dezinformacije, moglo imati i neželjeni učinak ograničavanja političkog govora".

Munoz je istaknuo da promjena politike "nije izbrisala" činjenicu da je Biden pošteno pobijedio na predsjedničkim izborima 2020.

DVOSTRANAČKI DOGOVOR Američki predsjednik u prvom govoru iz Ovalnog ureda slavio izbjegavanje krize

Bidenov protukandidat, bivši predsjednik Donald Trump, tvrdio je da su izbore pokvarile raširene prijevare.  

Biden, demokrat, natječe se za reizbor 2024., a Trump, republikanac, natječe se da postane kandidat svoje stranke kako bi se ponovno suprotstavio Bidenu. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • njet njet 07.06.2023.

    znaci predsjednik amerike ima pravo prijetiti ? a dobro, hvala na toj informaciji, sad znam i taj detaljcic

  • Cropatria1 07.06.2023.

    Go Trump..!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare