To je to što me zanima!

BIH: Ako uđe više od 5000 izbjeglica zatvaramo granicu

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kazao je da zasad nema niti jedne izbjeglice na granicama BiH. Ali u slučaju da ih dođe više od 5 tisuća zatvorit će granicu
Vidi originalni članak

Ministar za sigurnost Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je u petak na izvanrednoj press konferenciji u Sarajevu da će u slučaju ulaska izbjeglica i u BiH  biti prisiljeni zatvoriti granicu nakon što budu popunjeni svi kapaciteti za njihov smještaj, a ne bude postojao koridor kojim bi oni mogli nastaviti put prema Zapadnoj Europi.

Oni mogu, kazao je, primit 5000 ljudi.  Još uvijek nitko nije primijećen na njihovim granicama.

Prema Mektićevim riječima najizglednija mogućnost da izbjeglice pređu granicu BiH postoji na području Bijeljine.  U BiH postoji nekoliko lokacija za primanje izbjeglica kao što su Centar za azil u Sarajevu, izbjeglički centar u Salakovcu i slobodne vojarne koje nisu u funkciji.

Mektić je još dodao da su im, ako bude potrebno, obećale pomoći međunarodne organizacije koje se bave pitanjem izbjeglica, ali da zasad nema nikakvih obećanja iz Europske unije.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • peki mrak 19.09.2015.

    Poštovani, ljubazno vas molimo da isključite CAPS LOCK kao i svi ostali korisnici portala. lp, Admin

  • Shenanigans 19.09.2015.

    Mujo...to su ba tvoji...Lijepo ih primi

  • slash-st 19.09.2015.

    A sta ce te vi zatvorit ili otvorit, nes ti drzave i granice! Ne bi me cudilo da čekate spremni sa torbama pa da fino zajedno sa izbjeglicama krenete za njemacku! jedinstvena prilika

Komentiraj...
Vidi sve komentare