To je to što me zanima!

BiH: Dječak osvetnik još u bijegu, ne mogu mu suditi

TUZLA: Dječak koji je iz osvete ubio Sabahudina Mehičića Kadriju imao je dva pomagača. Djeca ispod 14 godina ne mogu biti krivično gonjena
Vidi originalni članak

Tuzlanska policija i dalje traga za dječakom (13) koji je u petak oko 17 sati iz osvete izrešetao Sabahudina Mehičića (43) zvanog Kadrija. Kako se neslužbeno doznaje, maloljetni ubojica je imao dva pomagača. Nakon pucnjave, zajedno sa dječakom, su pobjegli kombijem. Ubojstvo Kadrije izvedeno je, kako se špekulira, u klasičnoj 'sačekuši'. Naime, ubijeni Kadrija je svakodnevno na dijalizu vozio suprugu Nerdžadu u Dom zdravlja Živinice, ispred kojeg je i ubijen. Kadrija je dječakova oca Fehima ubio uz pomoć svojih sinova Mikija i Jasmina Hidanovića, te njihove majke Nerdžade u kolovozu prošle godine. Dječakova obitelj najavila je tada da će mu se kad tad osvetiti. Kadrija je zbog toga, doznaje Dnevni avaz, već godinu dana nosio pancirku. Uskoro je trebao na odsluženje zatvorske kazne od godine i deset mjeseci zbog sudjelovanja u Fehimovom ubojstvu. Ukoliko policija i uhiti dječaka ubojicu, ne može mu se suditi.
  - Sankcije su nikakve. Djeca ispod 14 godina ne mogu biti krivično gonjena. Nakon saslušanja te djece u policiji, koja se moraju obaviti u prisustvu roditelja i radnika Centra za socijalni rad, po Krivičnom zakonu FBiH, sve što je moguće je puštanje na slobodu - kazao je sarajevski odvjetnik Fahrija Karkin.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • user_46331 18.07.2010.

    Pa kada bi bilo glava za glavu bilo bi manje ubojsta jer bi se svako bojao za sebe, a država nebi morala financirat boravak kretena po zatvorima i razmišljat hoće li ponovo nekog priklat kada izađe.

  • mafia2560 18.07.2010.

    Ali nece dugo dok i kod vas u HR ljudi ne puknu i pocnu se obracunavati, ja se cudim koliko jos mozete izdrzati.

  • man_u_francesco 18.07.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare