To je to što me zanima!

BiH izdala tjeralice za 67 ljudi koji se bore na strani terorista

Ministarstvo sigurnosti ozbiljno je shvatilo prijetnje Bošnjaka muslimana Amira Selimovića reisu Huseinu Kavazoviću. Tragaju za njim, ali i za ostalima koji se bore za ISIL
Vidi originalni članak

Ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić u utorak je u Sarajevu izjavio da je BiH raspisala 65 plavih i dvije crvene tjeralice za ljudima iz BiH koji se bore na stranim ratištima. Na konferenciji za novinare rekao da je ministarstvo sigurnosti ozbiljno shvatilo prijetnje Bošnjaka muslimana Amira Selimovića reisu Huseinu Kavazoviću, te da se za njim traga, ali i ostalim ljudima koji se sa bh. putovnicama bore na strani Islamske države.

- Prijetnje reisu smo shvatili ozbiljno. Pratimo sve oblike prijetnje i ispoljavanja nasilnog ponašanja tih radikalnih skupina, pogotovo naših pojedinaca koji se bore u okviru terorističkih organizacija u Siriji i ISIS-u - rekao je Mektić.

- Tragamo za njima, putem Interpola smo raspisali 65 plavih potjernica i dvije crvene potjernice. Dakle, mi tragamo za njima, prikupljamo dokaze za sudjelovanje u terorističkim organizacijama. Kada budu uhićeni bilo gdje, kada nam budu dostupni procesuirati ćemo ih ovdje - kaže Mektić. Minitstar je rekao da nadležni organi BiH poduzimaju sve mjere osiguranja reisa Kavazovića i svim osobama kojima se, kako je rekao, upućuju ozbiljne prijetnje, pišu Agencije u BiH.  

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Kris The Warrior 23.02.2016.

    Jesu l' izdali tjeralicu za Bakirom?

  • miko2312 23.02.2016.

    haha nacice te ih kako da ne,eno ih svaki dan prelaze granicu i putuju avionom, haha te budale su se sigurno uglavili tamo medju teroriste i ne idu nikuda...

  • -ʞǝbǝɾ- 23.02.2016.

    Bosna je leglo terorista, 67 ih je sigurno samo u jednom selu kod Velike Kladuse.

Komentiraj...
Vidi sve komentare