To je to što me zanima!

BiH: Policija u Drinovcima uhitila Branimira Glavaša

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Glavaša su uhitili u utorak nakon što je Vrhovni sud u BiH potvrdio presudu za ratne zločine iz 1991. godine. Odveli su ga u pritvor u Sarajevu
Vidi originalni članak

Dobra večer. Vodimo vas u pritvor. Spremite najnužnije stvari i javite se odvjetniku. Tako su Branimira Glavaša BiH policajci “pozdravili” u utorak navečer u njegovoj kući u Drinovcima.
- Odmah me nazvao da mi kaže da pakira stvari za zatvor. Situacija je takva kakva jest. Znate, bosanskohercegovački sud još nikad nije tako brzo reagirao - rekao nam je odvjetnik Ante Madunić odmah nakon što je razgovarao sa svojim branjenikom. Glavaš mu je rekao kako su policajci prema njemu bili korektni. Popili su kavu u njegovoj kući. Pričekali ga dok se presvuče, a on im nije pružao otpor. Madunić je dodao da Glavaš ima rok od tri dana za žalbu na odluku o pritvaranju i tjedan dana za žalbu na izrečenu mu kaznu. Glavaša su navečer pritvorili u Sarajevu. Dovezli su ga u bijelom kombiju, bez policijske pratnje što nije uobičajeno. Novinari su zbog toga bili sumnjičavi jer u vozilu nisu mogli vidjeti Glavaša, iako im je policija potvrdila da je upravo on bio u kombiju. Madunić je rekao da će Glavaš pravomoćnu odluku na žalbe čekati u pritvoru, a tada, ako se sve potvrdi će ići u zatvor koji odredi nadležno tijelo.
Najpoznatiji hrvatski bjegunac uhićen je nakon što je Vrhovni sud BiH potvrdio presudu koja je Glavašu izrečena u Hrvatskoj. Dobio je osam godina zatvora zbog ratnih zločina nad osječkim Srbima 1991.

'RADIJE U ZENICI, NEGO U HRVATSKIM KAZAMATIMA'
Prije mjesec dana javio se videolinkom na sjednicu Glavnog odbora svoje stranke HDSSB-a u Zagrebu. Tada je rekao kako bi radije u Zenici odrobijao osam godina nego proveo i jedan jedini dan politički osuđen u hrvatskim kazamatima.
Kazao je također da je žrtva montiranog procesa kojeg je tražio Ivo Sanader koji ga je, zaslijepljen mržnjom, odlučio uništiti. A ako je počinio djela koja mu se stavljaju na teret, istaknuo je, trebao je dobiti maksimalnu kaznu od 20 godina bez obzira na zasluge u Domovinskom ratu.

ŠTRAJKAO GLAĐU I UOČI PRESUDE POBJEGAO U BIH
Suđenje Branimiru Glavašu trajalo je 19 mjeseci. Zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. u slučajevima “Garaža” i “Selotejp” u svibnju 2009. nepravomoćno je osuđen na 10 godina zatvora. Tijekom suđenja je štrajkao glađu, a uoči izricanja presude pobjegao u BiH. Tamo je, u selu Drinovci kraj Gruda, izgradio kuću. Vrhovni sud mu je kaznu smanjio na osam godina. Hrvatski predsjednik Ivo Josipović oduzeo mu je sva odlikovanja i čin general bojnika.

HDSSB-ovci ZA UHIĆENJE SAZNALI NA DNEVNIKU
U Glavaševoj stranci HDSSB vijest o uhićenju saznali su, kada i svi drugi, preko Dnevnika HTV-a. Jedini izvor informacija o detaljima bio im je Glavašev odvjetnik Ante Madunić koji je jedini sa njim razgovarao prije odlaska u pritvor. Zatečeni i šokirani brzom reakcijom BiH suda čelnici HDSSB nisu bili voljni komentirati uhićenje. Tek su kasno navečer objavili šturo priopćenje u kojem stoji  da je 'uhićenje i pritvaranje očekivana posljedica politički motiviranog i montiranog procesa koji je pokrenula aktualna vlast'. Zajedno s Glavašem i njegovim odvjetničkim timom nastavljaju pravnu bitku i dokazivanje njegove nevinosti u čemu imaju veliku potporu naroda, stoji u priopćenju HDSSB-a.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • šetač 28.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Samo_Ja_08 28.09.2010.

    U buksu s njim doživotno.

  • rođin rođo1 28.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare