To je to što me zanima!

Bijes zbog odluke Ukrajine: Vojno sposobni muškarci ne smiju napustiti svoje gradove

Muškarci u dobi između 18 i 60 godina trebaju dopuštenje od područnog vojnog ureda da napuste okrug u kojemu su registrirani. Ta je objava u kratko vrijeme izazvala stotine ljutitih komentara na Facebooku
Vidi originalni članak

Ukrajinsko ministarstvo obrane zabranilo je vojno sposobnim muškarcima da napuste grad u kojemu žive, a glavni stožer vojske pozvao je na razumijevanje u poruci na Facebooku.

Odredba se temelji na zakonu o vojnoj obvezi iz 1992. Muškarci u dobi između 18 i 60 godina sada trebaju dopuštenje od svojega područnog vojnog ureda da napuste okrug u kojemu su registrirani. Kontrole se uglavnom provode na granicama okruga i gradova.

RAZORENA ZEMLJA Von der Leyen je obećala: EU platformu za obnovu Ukrajine

Ta je objava u kratko vrijeme izazvala stotine ljutitih komentara na Facebooku. Ministarstvo je optuženo za "idiotizam", a neki komentari navode da bi to moglo potaknuti korupciju u vojnim uredima.

Drugi se boje još većega gospodarskog kaosa, jer bi moglo nedostajati vozača autobusa, vlakova i kamiona.

Mnogi Ukrajinci ne žive u mjestima gdje su registrirani. Nakon ruske invazije, deseci tisuća vojno sposobnih muškaraca otišli su u sigurnije zapadne dijelove Ukrajine. Već im je zabranjeno napuštanje zemlje uvođenjem izvanrednog stanja prije više od četiri mjeseca.

BROD ŽIBEK ŽOLI Turska zaustavila ruski brod u Crnom moru: Istražuju tvrdnje da je prevozio ukradeno žito

Unatoč tome, graničari redovito hvataju muškarce koji pokušavaju prijeći u Moldaviju ili susjedne zemlje EU-a.

 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • sarkastik76 06.07.2022.

    zabranit muškarcima od 18 do 60 odlazak iz svoje regije? je li to sloboda? šta je u stanju sve napravit ona čepina zelinski da bi zadrža fotelju

  • salkomalo 06.07.2022.

    Jel se to odnosi i one one registrirane na Žnjanu (Split) sa skupim autićima koje viđam svaki dan kako se bahate na cesti?? Ako me DR išta naučio je da je bolje se borit iz Minhena onda se nakon rata vratit ko veliki baja (poduzetnik) i još usput kupit kakvu boračku mirovinu ili status, nije ni studiranje loše a može proći i anemija. Ako nisi studira ili imao anemiju moš uvik nosit pršut na čelu!

  • dudina 05.07.2022.

    Hahaha.. treba branit zelenom guzicu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare