To je to što me zanima!

Bijesni pas izgrizao trbuh trudnici u romskom naselju

Pet mjeseci trudna Magdalena Oršuš (25) vraćala se iz šogorove kuće i na ulici je na nju skočio pas za kojeg su tek kasnije saznali da je bio bijesan
Vidi originalni članak

Trudnicu Magdalenu Oršuš (25) napao je bijesan pas dok se u romskom naselju u Strmcu Podravskom vraćala iz obližnje šogorove kuće.
- Ispred mene se odjednom stvorio veliki crni pas i skočio na mene i ugrizao me za trbuh. Vikala sam i dvojica iz naselja su ga otjerala štapovima. Osjetila sam da krvarim i brzo otišla doma - ispričala je Magdalena za Večernji list. Ona je u petom mjesecu trudnoće i čeka sedmu bebu, a na trbuhu joj se još vide tragovi ugriza psa koji ju je napao početkom veljače. Nakon napada je njezin nevjenčani suprug Dušan Ignac pozvao Hitnu pomoć, no kaže da su htjeli doći i pomoći ženi tek nakon poziva policije.
Bajro Bajrić iz udruge Romi za Rome prije nekoliko dana je posjetio romsko naselje s predstavnicima UNHCR-a i čudi se što nitko nije o tome ranije govorio.
Ignac kaže da su nakon napada obavijestili komunalne redare u Petrijancu koji su usmrtili psa, ali su otkrili da je bio bijesan. Kasnije su usmrtili još 42 psa, a naseljem ih luta još stotinjak.
- Bojim se da će ugriz utjecati na dijete, to više jer su ženi iz epidemiološke službe preporučili antibiotike, za koje nam je liječnica rekla da ih nije preporučljivo uzimati u trudnoći. Žena je već primila i dva cjepiva protiv bjesnoće - rekao je Ignac.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • manemoj 27.02.2009.

    Nikako da shvatim po kojoj logici moderator brise komentare...po osobnom ukusu?ili svaka dva retka da pa treci ne ili zatvori oci pa ubada olovkom???bah

  • user_23467 27.02.2009.

    Ne Gara, ne odnosi se to na tebe, to je logično i istinito. Ali zaista treba biti sram one koji su tako prepuni predrasuda i koji se vesele tuđoj nesreći. Ne bih baš rekla da Romi uživaju u \'\'kopanju po smeću\'\' nego gotovo ni ne mogu raditi ništa drugo zbog predrasuda i zato što im nitko ne želi dati posao. Rom sa fakultetom na kojem je bio u vrhu ne može naći posao. A naravno da se i vlast ne bavi njima niti ih educira o kontracepciji. Krivo je društvo. I da, ima u mom kvartu Roma i uopće mi ne smetaju dala sam im nekoliko stvari koje mi nisu trebale i fino sam popričala s njima.

  • dozvati1 26.02.2009.

    pa normalno da se svi isto prezivaju, jer kada se cigo rodi mama mu kaže- moj otac je tvoj otac,a tvoj otac je moj djed- neki put se zapitam,što drugi svjetski rat nije malo duže trajao

Komentiraj...
Vidi sve komentare