To je to što me zanima!

Bill Gates će milijarde dati siromašnima umjesto djeci

Milijarder smatra da nasljedstvo ne bi bilo dobro ni za njegovu djecu, a ni za društvo. Umjesto toga pomoći će iskorijeniti siromaštvo u svijetu
Vidi originalni članak

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu odlučio je kako bogatstvo neće ostaviti svojoj djeci jer bi to bilo loše za njih i društvo. Bill Gates (54) sa svojim softverskim gigantom Microsoftom vrijedi oko 296 milijarde kuna. Odlučio je ne osnovati dinastiju nego pomoći u istrebljenju globalnog siromaštva.
- Znao sam da je loša ideja da sve ostavim djeci. Upitao sam se mogu li naći nešto što će imati ogroman utjecaj. To bi htio učiniti - rekao je Gates za britanski The Sun. Kćerima Jennifer (14) i Phoebe (8) te sinu Roryju (11) ostavit će dio novca, no ne značajan postotak.
- Teško je odrediti točan iznos da bi morali raditi za uspjeh, a da bi istovremeno bili zbrinuti - rekao je Gates. Do sada je humanitarna organizacija koju je osnovao sa suprugom, Bill i Melinda Gates Fundacija, dala oko 157 milijardi kuna za cjepiva za 250 milijuna djece u siromašnim zemljama.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • lizi 20.09.2010.

    Bravo!

  • user_47039 20.09.2010.

    Bill Gates je sjajan dečko...

  • dusansk 20.09.2010.

    Ipak ima u tebi ljudskosti............

Komentiraj...
Vidi sve komentare