To je to što me zanima!

Bilo im je dosta: Izbjeglice će Nijemci vraćati već s granice?

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere naglašava da će granice zatvoriti samo u slučaju ako ostale zemlje konačno ne počnu štititi Schengen
Vidi originalni članak

Njemačka bi moga početi vraćati izbjeglice već s granice s Austrijom, potvrdio je za Bild njemački ministar unutarnjih poslova  Thomas de Maiziere. Ipak, naglašava da će se to dogoditi samo u slučaju ako ostale zemlje ne počnu štititi Schengen. Nijemce naime ljuti što druge zemlje ne štite svoje granice, što ne registriraju izbjeglice i što ih nesmetano puštaju da idu u Njemačku. Njemačka je nedavno registrirala milijuntog izbjeglicu. Neki smatraju da ih je u Njemačku ušlo i više jer ponekad i nekoliko dana prije nego se izbjeglica registrira. Neki pak vjeruju da ih je i manje jer se ponekad neke ljude registrirala dva puta. 

Frank-Jürgen Weise, šef saveznog ureda za migraciju i izbjeglice rekao je kako Njemačka godišnje može prihvatiti 500.000 ljudi. 

- Toliko izbjeglica planiramo prihvatiti iduće godine. Ako dođe više ljudi, bojim se da bi došlo do preopterećenja - rekao je Weise.

Idi na 24sata

Komentari 201

  • ZelenaHrvatska 14.12.2015.

    Gospodine ministre obratite se Gospodji Merkel jer ih je otvoreno zvala da dodju u Njemačku da ce im se tamo sve osigurati,nije ona rekla izbjeglice dodjite u Hrvatsku,Sloveniju,Austriju,Francuski i druge zemlje u koje ih sada očete uvalit,e nećete!

  • Nikola Jankovic 13.12.2015.

    Situacija se radikalno promijenila....od sveopćeg pluvanja po Viktoru Orbanu u "izbjegličkim počecima". Danas se svi ugledaše na Orbana i međusobno dižu ograde. Gdje su sada kritike medija kakve smo čitali prema Orbanu? Ili Austrijanci i drugi "europljani" dižu "humane" ograde dok Orban (diktator) ne? I nitko da se ispriča čovjeku zbog iskazanog licemjerja....no,s druge strane, kada su licemjeri uopće imali obraz da bi ga morali čuvati?

  • Rudika_1 13.12.2015.

    Vhak...,ne generaziliraj,Nijemci su marod koji je dao najviše genijalaca u svakom pogledu.Manjina koja se nametnula,ali neće dugo kroji tu politiku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare