To je to što me zanima!

'Bilo je apokaliptično, branili smo kuću do posljednjeg trena'

Kad vidite plamen dva metra od prozorskog stakla, da guta biljke u vrtu kuće, vjerujte da ne možete razmišljati o ničemu, rekao nam je Pezelj koji je s još nekoliko susjeda branio kuću
Vidi originalni članak

Lukša Pezelj i njegovi susjedi jedni su od tisuća heroja požara koji je poharao okolicu Splita. Pezelj je s još nekoliko susjeda branio kuću do posljednjeg trenutka, a kad je plamen prišao na dva metra od kuće, svi su se zatvorili u nju i čekali što će se dogoditi. Srećom, fasada kuće je izdržala, i vatra je "projurila" dalje.

POGLEDAJTE VIDEO:



- Ovo što smo doživjeli ne bih preporučio nikome, toliko je bilo stravično, apokaliptično. Branili smo kuću do posljednjeg trenutka, imali smo čovjeka koji je s crijevom u rukama stajao vani sve dok ga vatra nije opekla - ispričao nam je Pezelj. A onda je nestalo vode...

- Ušli smo u kuću i čekali. A kad vidite plamen dva metra od prozorskog stakla, da guta biljke u vrtu kuće, vjerujte da ne možete razmišljati o ničemu. Srećom, fasada od stiropora nije se zapalila, a kad smo izašli vidjeli smo pravu pustoš - ispričao nam je Pezelj, koji je kao i mnogi ogorčen nefunkcioniranjem sustava. 



- Ovo mi je treći požar u kojem sam sudjelovao, od 1971. na Kozjaku preko Baške Vode 1985. pa do sada. Ništa se nije promijenilo, a i neće, tko bude živ za petnaestak godina opet će ovo doživjeti. Pitam se kako je moguće da vatrogasci na požarište dolaze s brentačama bez sapnica, kako je moguće da vatrogasci guraju 30-ak godina staro vozilo da bi upalilo, kako je moguće da ne funkcionira vodovodna mreža, da nestane vode u ključnim trenucima!? Mi svi zajedno moramo insistirati na promjenama da nam se život učini sigurnijim i boljim kako se ovakve stvari ne bi ponavljale. Ali bojim se da od toga opet neće biti ništa.
I za kraj, strašno me iritira ponašanje našeg premijera koji s vrlo mirnim glasom, ujednačenim tonom kao pravi profesionalni karijerist priča kako je sve u redu. Bilo bi u redu da shvati i prizna da mnoge stvari nisu u redu, a jedna od tih stvari je i njegovo ponašanje i nedostatak bilo kakvih emocija - zaključio je Lukša Pezelj, jedan od heroja strašnog požara.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • UrosBukovec 20.07.2017.

      **** Admin **** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  • poljičanin 20.07.2017.

    nema se tu što puno kazati,heroj nisam ,štitio sam nečiju imovinu jer je prije toga neko štitio moju ..vatrogasci su ljudi koji su u datim okolnostima napravili sve i vise od mogućeg ...profesionalno im je posao takvog tipa da izlazu živote da bi spasili ljude i njihovu imovinu...često su nemoćni prema vatrenoj stihiji i prirodi koja se uroti protiv ljudskog nemara...ali ono što svi mi možemo.... i pokazali smo da zajedništvom u najtežim trenucima možemo napraviti puno bolje nego što nam ovaj sutav nudi. Trebamo hladne glave a temeljem životnih iskustava natjerati ovaj nakardni narcisoidni bahati i odnarođeni odnos političkih struktura da počnu radit za ono sto su plaćeni i za sto im je dat mandat ,kao sto je rekao mladi čovjek Robert Piplovic ( ovdje može pogledati link https://www.youtube.com/watch?v=sZSE31CB3so ). Naši glasovi kroje našu sudbinu....sudbinu naše djece unuka. Presjednice...Premijeru ...Saborski zastupnici osigurajte sredstva i zaštitu profesionalnim vatrogascima...osigurajte da oprema funkcionira,da ima vode,prokrčite i iskrčite zapuštene šume ,sve i onako mi to plaćamo. Svi mi znamo što ne valja i tko ne valja...ako to podržavamo nemamo se što žaliti .E i na kraju moga osvrta i ovo smo mi, svaka čast autoru ovog ćlanka sa ovim politika nema nikakve veze link https://www.dalmacijadanas.hr/splicanin-otkrio-veliki-problem-prilikom-gasenja-pozara-za-jednu-stvar-smo-svi-mi-krivi da ste mi zdravi i veseli i čuvajte se ma gdje god bili

  • škver 19.07.2017.

    Svima koji su učestvovali u gašenju jedno Veliko Hvala!!! Stid svih koji prigovaraju i ogovaraju.!! Plavu najviše!!! Stidi se, odlazi.....!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare