To je to što me zanima!

Bin Ladenova poruka: Imate priliku za borbu protiv vlasti

Pretpostavlja se kako je Osama bin Laden snimio poruku tjedan dana prije smrti. Pozvao je muslimane da iskoriste rijetku povijesnu priliku za pobunu protiv vlasti
Vidi originalni članak

Al Qa'ida je na internetskoj stranici As-Sahab objavila Bin Ladenovu poruku od 12,37 minuta. Poziva sve muslimane da iskoriste 'rijetku povijesnu priliku' za pobunu protiv vlasti'. Propuštanje te prilike bio veliki grijeh i nedopustiva ignorancija.

- Svako kašnjenje moglo bi značiti gubitak te prilike, a preuranjeni početak povećao bi broj žrtava - rekao je.

Hvali revolucije koje se šire arapskim svijetom i poziva na rušenje još 'tirana'. Podržao je pobune koje su počele u Tunisu i proširile se velikim dijelom sjeverne Afrike i Bliskog istoka, piše BBC. Ipak, ne spominje pobune u Libiji, Siriji i Jemenu. Zaključio je kako će vjetar promjena zapuhati u cijelom muslimanskom svijetu. 

Pretpostavlja se kako je poruka snimljena tjedan dana prije nego što je ubijen u napadu američkih specijalaca. Opet je osudio zapadnu hegemoniju i rekao kako su arapske revolucije 'preplašile Židove'. Nije spomenuo Amerikance.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • koza 19.05.2011.

    Ako je ta poruka točna,onda je Osama ...Amerikanac... Ne mogu vjerovati da bi neki revolucionar antiamerički nastrojen(koga optužuju za 11.09. iako je on to negirao) podržavao pobunjenike koje organizira i financira proamerička ,proenglesko-francuska i židovska koalicija.... Ili je taman popušio cici....

  • tommba 19.05.2011.

    protiv koje vlasti...oni se bune protiv bilo koje..koda je to bitno samo da se rokka....jadn..ci

  • protuha 19.05.2011.

    pp

Komentiraj...
Vidi sve komentare