To je to što me zanima!

Biskupi za pomoć stradalima u poplavama daruju 12 mil. kuna

HBK je na zasjedanju istaknuo da je Katolička Crkva u Hrvatskoj za pomoć izdvojila više od 6,5 milijuna kuna od čega je dio usmjeren Caritasima u BiH i Srbiji
Vidi originalni članak

Pomoć stradalima na poplavljenim područjima bila je tema izvanrednog plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije (HBK) koja je održana u ponedjeljak. 

- O razmjerima stradanja izvijestili su biskupi onih biskupija čiji su vjernici i župe zahvaćeni katastrofalnim poplavama. Biskupi s pogođenih područja zahvalili su na kolegijalnosti, brizi i solidarnosti koju su pojedine biskupijske zajednice pokazale prema najteže stradalima na području njihovih biskupija. Istaknuta je zauzetost župnika poplavljenih župa koji su se snažno angažirali u pomaganju svojim župljanima i drugim sumještanima kao i velikodušni angažman mnogih svećenika, redovnika i redovnica, vjeroučitelja i vjernika laika diljem Hrvatske i iseljeništva u molitvi i prikupljanju pomoći - objavio je HBK.

Hrvatski su biskupi odlučili darovati za pomoć stradalima u poplavama 12 milijuna kuna.

Na zasjedanju je istaknuto da je do sada Katolička Crkva u Hrvatskoj za pomoć ugroženim područjima izdvojila više od 6,5 milijuna kuna od čega je dio usmjeren Caritasima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Osim toga Hrvatski Caritas je 17. svibnja ove godine pokrenuo akciju prikupljanja pomoći u kojoj je do sada prikupljeno preko 3,2 milijuna kuna. Akcije prikupljanja novčane pomoći na svojim područjima provode biskupijski i župni Caritasi. Tim je putem na poplavljena područja upućena i pomoć od nekoliko stotina tona različite robe.

- Budući da je sada važno ne samo hitno intervenirati, nego i strateški planirati i promišljati kako najbolje pomoći onima koji su najpotrebniji, Hrvatski Caritas je uputio poziv nadležnim državnim institucijama za osnivanje tijela za bolju koordinaciju aktivnosti u pružanju pomoći - objavio je HBK. 

Hrvatski biskupi zahvaljuju svima koji su se uključili u akciju pomoći stradalima te i dalje pozivaju i potiču vjernike kao i sve ljude dobre volje da sudjeluju u prikupljanju pomoći:- pozivom na donacijski telefon 060 90 10

  - uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175

  - prilozima u svojim župama.

Pojedinosti o aktivnostima koje poduzima Katolička Crkva za pomoć stradalima od poplava mogu se pratiti na mrežnoj stranici www.caritas.hr

Idi na 24sata

Komentari 84

  • nijebitnotkosam11111 06.06.2014.

    Kako vas nije sram pljuvat po Crkvi svi vi kada treba djecu krizmat, krstit ili organizirat svadbe postanete veliki vjernici, a neznate ništa o vlastitoj vjeri ja mislim da oni koji se deklariraju kao vjernici (katolici) nebi uopće trebali sudjelovat u komentiranju ovog članka, a ono koji nevjeruju u Boga imat barem malo poštovanja. Razmislite malo tko je pohlepan Crkva ili onaj tko se deklarira kao vjernik samo zbog ''to svi rade pa zašto nebi i ja''.

  • dahhmal 03.06.2014.

    Opet nekima sitnima provokatorima nekaj ne štima prije par dana su prozivali crkvu da ništa neda a sad im smeta kada su dali

  • pupoljak 03.06.2014.

    Ništa biskupi ne daruju, to je sve od naših novaca koji nam se bez pitanja uzimaju i daju crkvi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare