To je to što me zanima!

'Bit ću na listi, a sučeljavanja sa Z. Milanovićem se ne bojim'

Premijerka se osvrnula i na nedavnu izjavu Josipa Đakića. Kosor kaže kako je Đakić mogao i bez toga, ali smatra da ne postoje jednaka mjerila za SDP i HDZ
Vidi originalni članak

Ići ću na izbore, bit ću negdje na izbornoj listi HDZ-a, kada dođe vrijeme znat će se na kojoj listi, rekla je u ponedjeljak navečer za Dnevnik.hr premijerka Jadranka Kosor. Tako je odgovorila na pitanje voditelja u kojoj će ona izbornoj jedinici biti. 

Osvrnula se i na problem radnika Đakovštine. Rekla je kako nastavljaju dijalog i čine sve što je moguće. Komentirala je i nedavnu izjavu Josipa Đakića (HDZ) koji je rekao kako mu se čini da SDP-ovci zastupaju srbijansku, a ne hrvatsku vladu. Kosor kaže kako je Đakić mogao i bez toga, ali je naglasila kako smatra da su mjerila za ljude iz SDP-a i HDZ-a nejednaka. Kaže kako nitko nije reagirao kada je SDP HDZ nazvao zločinačkom organizacijom niti kada je Goran  Beus Richembergh (HNS) rekao za HDZ-ovce da su banda. 

Kosor je rekla i kako se ne boji sučeljavanja sa Zoranom Milanovićem (SDP). Na pitanje zašto među koordinatorima izbornih lista nema Ivana Jarnjaka, Kosor je odgovorila:

- Tko kaže da ga neće biti. Pokazujemo novi potencijal HDZ-a. Bit će to kombinacija novih i starih - rekla je Kosor. 

Ponovila je i kako je jasno da predsjednik Ivo Josipović navija za SDP.

- Predsjednik često govori na način da je jasno za koga navija na izborima. Jasno je rekao kako ne treba glasati za stranke koje se bave poviješću. Jasno je medijima i svima o čemu se radi - kazala je premijerka.

Na pitanje zašto stalno ponavlja da se HDZ nikoga ne boji i treba li se netko nekoga bojati, Kosor kaže: 

- Da! Treba se bojati onih koji se prema političkim protivnicima ponašaju kao prema neprijateljima, onih koji šalju uvrede i govore da smo zločinačka organizacija, koji prijete da nas treba zabraniti, kao što je to učinio Ostojić. To kod naših članova izaziva tjeskobu, i zato kažemo da se nikoga ne bojimo, mi smo časni ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 203

  • šnjofam gaćice 13.10.2011.

    lako je njoj suceljavat se sa milanovicem, treba ju stavit s Pusickom, ova bi ju u 3 minute izpresamarala cinjenicama da bi siva isla cvilit doma....

  • fijuman 13.10.2011.

    Da smo pravna država a što nismo i što određene institucije rade svoj posao samo kada ih se podgrije i potpiči preko medija gospođa Kosor i Đakić bi u uređenim državama EU odgovarali za rasni diskriminaciju i netrpeljivost nakon ovakvih sramotnih izjava. Sram vas može biti kada su vam Srbi držali vladu na okupu bili su vam dobri a sada kada su vas odhebali onda im preprojavate krvna zrnca, toliko o proeuropskoj politici i demokraciji. Sramite se! Dvoličnjaci.

  • kinezojapanac 13.10.2011.

    Ne bojiš se ti ničega, a u stvari se jaaakooo bojiš i pokušavaš se sama uvjeriti da se ne bojiš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare