To je to što me zanima!

'Bitno je smanjiti koeficijente plaća državnim dužnosnicima'

Ocijenio je kako je smanjenje poreza na dohodak "još jedan primjer helikopterskog razbacivanja novca hrvatskih građana", a da se prethodno nisu zaštitili radnici na minimalnoj plaći
Vidi originalni članak

Predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić pozvao je u petak Vladu i premijera Plenkovića da smanje koeficijente plaća državnih dužnosnika, ministara, saborskih zastupnika, gradonačelnika i načelnika kako se, rekao je, smanjenje poreza na dohodak ne bi prenijelo na njihove plaće.

- Time će se uštedjeti, a hrvatskim građankama i građanima osigurat će se povećanje plaćanja - ustvrdio je Mrsić u priopćenju.

Ocijenio je kako je smanjenje poreza na dohodak "još jedan primjer helikopterskog razbacivanja novca hrvatskih građana", a da se prethodno nisu zaštitili radnici na minimalnoj plaći.

Zbog toga je Vladu također pozvao da poveća minimalnu plaću svim radnicima kako bi se smanjile socijalne razlike između minimalnih i najviših plaća.

- Ovim smanjenjem poreza na dohodak vladajući opet maze najbogatije, bez da sustavno smanjuju stopu siromaštva koja utječe na ekonomsku i demografsku sliku Hrvatske - ustvrdio je Mrsić.

Izrazio je nadu da će budući saborski zastupnici jednoglasno biti za smanjenje socijalnih razlika u društvu i osigurati da njima plaće ne rastu s najavljenim smanjenjem poreza na dohodak.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • os-lega 11.07.2020.

    Gdje su pare od utaje poreza MIRANDO?

  • 10.07.2020.

    Triba li lopove u zatvor o tome vise nitko ne prica!

  • 10.07.2020.

    ajde bar to izpoštuj kad već nisi bandu osudio

Komentiraj...
Vidi sve komentare