To je to što me zanima!

Bivši egipatski šef države osuđen na 20 godina zatvora

U Kairu je danas bivši egipastki predsjednik države osuđen na 20 godina zatvora. Optužen je za ubojstvo troje prosvjednika i mučenje ljudi
Vidi originalni članak

Gotovo dvije godine nakon što je svrgnut s vlasti Mohamed Mursi (63) i još 14 osoba od kojih je sedam u bijegu optuženi su za ubojstvo tri prosvjednika i mučenje nekoliko njih tijekom sukoba ispred predsjedničke palače. 

Egipatski sud izrekao je kaznu Mursiju i osudio ga na 20 godina zatvora.

Mursi je bio egipatski predsjednik od lipnja 2012. do srpnja 2013. kad je svrgnut u državnom udaru egipatske vojske.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mmzg 21.04.2015.

    Bravo! General el-Sisi odlicno radi svoj posao, ovaj islamski fundamentalist je jos i predobro prosao.

  • GJURO 21.04.2015.

    Trebal je doć k nama, dobil bi vreću krumpira za ogulit, i zaposlili bi ga u Saboru

  • sabo 21.04.2015.

    Politički sud. Nema pravde. Sigurno će biti osuđen i smaknut. Još jedna od žrtava "američke demokratizacije" zemlje. Mubarak je bio diktator, odgovoran za smrt stotina, tisuća, a možda i desetine tisuća Egipćana. Ipak njega sude zbog "financijskih malverzacija". Skoro je na desetine pripadnika "muslimanske braće" bilo osuđeno na smrt zbog ubojstva 3 (slovima: TRI) policajca. Ako to nije dokaz političkih likvidacija pod krinkon pravosuđa, onda neznam što je. Muhammed Mursi je prvi demokratski izabran predsjednik Egipta, samo je imao jednu veliku manu. Nije htio ljubiti guze Americi i Izraelu i odmah je proglašen teroristom i sada će biti ubijen. A onaj "demokratski" vođa Al-Sisi koji je ponovo uveo vojnu diktaturu u Egiptu po uzoru na Mubaraka, on je super vođa. Krv Muhammeda Mursija će biti na njegovim rukama, a to mu egipatski narod neće oprostiti. I spirala zločina se nastavlja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare