To je to što me zanima!

'Bivšeg načelnika PU ličko-senjske treba udaljiti iz službe'

Odvjetnica Jajaš je, zbog odvjetničke tajne, odbila potvrditi da se u ovom slučaju radi o navodnom narušavanju časti i ugleda policije jer je Podnar u Gospiću navodno odbio platiti parkiranje na javnom parkiralištu
Vidi originalni članak

Disciplinski sud Ministarstva unutarnjih poslova nepravomoćno je bivšem načelniku Policijske uprave ličko-senjske Anti Podnaru u petak 'presudio' "prestanak državne službe", potvrdila je Hini u subotu njegova odvjetnica Katja Jajaš, te najavila žalbu drugostupanjskom Disciplinskom sudu MUP-a.

Do pravomoćnosti postupka Podnar ostaje u službi u Policijskoj upravi Gospić.

Jajaš je, zbog odvjetničke tajne, odbila potvrditi da se u ovom slučaju radi o navodnom narušavanju časti i ugleda policije jer je Podnar u Gospiću navodno odbio platiti parkiranje na javnom parkiralištu, pozivajući se na svoju funkciju u MUP-u, ali je rekla da ovakav rasplet događaja smatra "odmazdom prema Podnaru" zbog toga što se ona 18. svibnja 2017. obratila javnosti s izjavom da su, nedozvoljavanjem da bude ispitan u nazočnosti odvjetnice,  Podnaru prekršena temeljna ljudska prava i sloboda.

Prilikom natječaja koji je raspisan za načelnike svih policijskih uprava, gdje se kandidirao Podnar, a uoči intervjua, uručen mu je zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka. Jučer se pokazalo da je jedna od točaka za koju ga se tereti u neposrednoj vezi s obraćanjem njegove odvjetnice javnosti s tvrdnjom da ima pravo na odvjetnika, a da je njemu to onemogućeno.

- Ja sam tada, 18. svibnja, javno rekla da mu se uskraćivanjem odvjetnika uskraćuju temeljna ljudska prava i sloboda, a na jučerašnjem je ročištu bjelodano dokazano da ga Vijeće koje donosi odluku progoni baš zbog mog protivljenja MUP-u i to smatram lošim za pravosuđe, možda i odmazdom, jer ono za što ga se stvarno tereti u disciplinskom postupku je minorno - rekla je Jajaš.

Jajaš tvrdi da, kao i svi drugi građani, i policajci moraju imati ista prava, pa i pravo na odvjetnika kod saslušanja povodom pritužbi na njihov rad, te je saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost poslala zahtjev da se o tome očituje i da sazove tematsku sjednicu na kojoj bi se svaki član Odbora poimence izjasnio o tome, no da ni deset mjeseci kasnije Saborski odbor nije sazvao tematsku sjednicu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • jožek2 25.03.2018.

    On je Hdz, on je zakon, on je stvorio hrvatsku državu! on smije sve.

  • lopinaizhr 25.03.2018.

    Lik je bio službenim vozilom civilnih tablica...kad mu je parkingboy stavio kaznu ne znajući da je policijsko vozilo, koja stoji 27 kn (visina cijelodnevne karte), tad je naišao on i poludio derući se ko blesav "što to radiš...znaš li ti ko sam jaaa" i tako slično...ako čak i fizički nije nasrnuo na služb. osobu parkinga ne skrivajući pred ostalim prolaznicima na što je spao...i hvala bogu netko je i ocvikao načelnika policije LSŽ.

  • mikronmali 24.03.2018.

    pa pošto ima sva prava kao i obični ljudi koji moraju platiti parking i kaznu, to pravo i obavezu ima i on.Treba ga kazniti da se ne bahati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare