To je to što me zanima!

Bivši austrijski ministar dobio četiri godine zatvora zbog mita

Ernsta Strassera razotkrili su novinari britanskog Sunday Timesa koji su ga snimili kako pregovara o 100.000 € naknade da bi utjecao na kreiranje zakona unutar EP
Vidi originalni članak

Bivši austrijski ministar unutarnjih poslova i zastupnik u Europskom parlamentu osuđen je na četiri godine zatvora zbog primanja mita, piše BBC

Ernsta Strassera (56) razotkrili su novinari britanskog Sunday Timesa koji su ga snimili kako pregovara o 100.000 eura naknade kako bi utjecao na kreiranje zakona unutar EP. 

Strasser je odbacio sve optužbe i najavio žalbu. Tvrdi kako je slutio da su lobisti s kojima je pregovarao lažni te je namjerno odigrao 'ulogu' do kraja kako bi otkrio što par zapravo želi. S istim lobistima večerao je i prije nego je slučaj otkriven u ožujku 2011. 

Tužiteljica Alexandra Maruna na suđenju je rekla kako je Strasser svojim postupkom 'uvelike oštetio europsku politiku'. 

U EP bio je od 2009. do 2011., a nakon što je slučaj otkriven, napustio je austrijsku Narodnu stranku. Funkciju ministra obavljao je od 2000. do 2004. Također, jedan je od četvorice zastupnika Europskog parlamenta koji su raskrinkani u akciji 'Novac za zakon'. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • WOMANIZER 15.01.2013.

    i kod nas bude tako!..............moš mislit!

  • ivanfilip 15.01.2013.

    Možda bi i naše pravosuđe moglo primjeniti kriterije austrijskog.Kad već preslikavamo zakone preslikajmo i primjenu istih.

  • StojanTrendov 15.01.2013.

    svaka čast austrijancima, to jti je pravna država!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare