To je to što me zanima!

Bivši menadžer banke BLB pronevjerio 37 milijuna eura?

Bivši član uprave Bayerische Landesbanka sudjelovao je u kupnji i prodaji Hypo banke kao i prodaji prava za Formulu 1. Iz Formule niječu da su mu dali novac
Vidi originalni članak

Njemačka policija uhitila je bivšeg člana uprave Bayerische Landesbanka (BLB) Gerharda Gribkowskog zbog sumnje da je pronevjerio 37 milijuna eura. Policija u Münchenu istražuje porijeklo novca uplaćenog na račun njegove privatne dobrotvorne zaklade Sonnenschein sa sjedištem u Salzburgu, prenosi Večernji list. Gribkowsky je bio član uprave BLB-a u vrijeme kupnje i prodaje Hypo banke, pa policija navodno istražuje i povezanost novca s kupoprodajnim transakcijama vezanim za Hypo. 

S druge strane, neki izvori navode da bi novac mogao biti 'zahvala' od šefa Formule 1 Bernija Ecclestonea što su mu ustupili komercijalna prava na Formulu koja su do tada bila u vlasništvu BLB-a, a prodaju kojih je vodio Gribkowsky.

Sadašnji vlasnik komercijalnih prava Formule 1, CVC Capital Partners kojeg vodi Ecclestone, zanijekao je da su dali novac Gribkowskom, javlja Telegraph.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Levonda 07.01.2011.

    ovaj je tek mali šegrt naspram naših:))

  • user_66787 06.01.2011.

    Neka ga na sudu brani Kalmeta i Jaca i nek se izjasni da ništa nezna ...

  • nlukac11 06.01.2011.

    isti polančec he he

Komentiraj...
Vidi sve komentare