To je to što me zanima!

Bivši političar Pašalić osnovao je udrugu 'I Bog stvori Zemlju'

Na inicijativu Zaklade Rhema, odlučili smo osnovati Udrugu za očuvanje planeta " I stvori Bog zemlju". Cilj nam je promovirati encikliku pape Franje "Laudato si", rekao nam je Ivić Pašalić
Vidi originalni članak

Ivić Pašalić zajedno sa suradnicima osnovao je u utorak, na inicijativu udruge Rhema, udrugu o zaštiti naše planete i o tome je ekskluzivno progovorio za 24sata.

Jedan od najutjecajnijih političara u novijoj hrvatskoj povijesti, prije više od deset godina doživio je duhovno obraćenje o čemu je više puta govorio, a upravo i udruga 'I Bog stvori zemlju' počiva na duhovnim temeljima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, zajedno sa Feđom Aaranom Bučićem, Andrejom Grubišićem, Tihanom Belužić Mojsinović, dr. Josipom Varvodićem, Marinom Miletićem, Jasnicom Klarom Matić , Ivicom Topčićem, Ivanom Gudelj i Mirjanom Topčić te potaknuti činjenicom kako preostalo vrijeme za spas života na Zemlji dramatično curi kao i enciklikom pape Franje 'Laudato si', odlučili su povezati znanost i religiju te vjeru i razum iz čega se na kraju i rodila udruga ' I Bog stvori Zemlju'. Ime udruge potječe iz same Biblije, odnosno riječ je o prvoj rečenici iz Knjige Postanka. Duhovna potpora biti će dr.sc. Antonio Mario Čirko, remetski župnik i upravitelj svetišta, a kasnije, kako kažu, očekuju duhovnu potporu u ekumenskoj ljubavi od strane drugih duhovnih autoriteta.

- Na inicijativu Zaklade Rhema, odlučili smo osnovati Udrugu za očuvanje planeta " I stvori Bog zemlju". Cilj nam je promovirati encikliku pape Franje "Laudato si", gdje se koristeći znanstvene dokaze i činjenice ukazuje na dramatične klimatske promjene, koje su uzrokovane lošim  djelovanjem čovjeka. Papa navodi kako je nužno povezati znanost i religiju, razum i vjeru. Osnivajući ovu udrugu, u središte njezina djelovanja stavljamo ekološko obraćenje, koje ponajprije podrazumijeva spoznaju da je Zemlja i sve stvoreno dar Očeve ljubavi, pri čemu je čovjek vrhunac Božjeg stvaranja, kojemu je sve stvoreno dano da u ljubavi time upravlja, a ne da to zlorabi. Mi želimo svojim radom potaknuti Čovjeka da u punoj slobodi, iz zahvalnosti i ljubavi prema svome Stvoritelju, promjeni svoje ponašanje. Smatramo da samo ovako obraćen čovjek u zajedništvu sa znanošću može spriječiti nadolazeće katastrofalne klimatske promjene, te ćemo se tome posvetiti i s time ciljem raditi u Republici Hrvatskoj i izvan nje - rekao je za 24sata Ivić Pašalić.

Rješenja za spas života na Zemlji, dodao je, definitivno nisu samo u tehnologiji već prije svega u promjeni čovjeka koji je prvotni skladan odnos s prirodom pretvorio u sukob. Djelovanje udruge biti će, saznajemo, usmjereno na promjenu čovjeka, koji je iznevjerio Božji plan da bude odgovorni upravitelj planeta. Rješenje je, ističu u udruzi, u cjelovitoj ekologiji i ekološkom obraćenju. Po uzoru na svetog Franju Asiškog trebamo promjenu čovjeka koji će osjetiti duboku povezanost, ljubav i bratstvo sa svime što postoji.

To će biti novi čovjek, umjesto današnjeg čovjeka koji se ponaša kao gospodar, potrošač i bezobzirni izrabljivač prirodnih dobara, stoji u proglasu Udruge ' I Bog stvori Zemlju'.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 64

  • 18.12.2020.

    najveći krimos među krimosima. Tuđman si je odabrao pravog savjetnika.

  • cubic1 20.09.2019.

    Nemoš virovat kada se napkuju onda se produhove

  • 20.09.2019.

    Nevezano s ovim člankom, no.. Meni su osobno najzanimljiviji ljudi koji se prvo na sve moguće i nemoguće nemoralne načine okoriste situacijom, obogate se, za to naravno ne odgovaraju, a onda postanu veliki vjernici i pravednici

Komentiraj...
Vidi sve komentare