To je to što me zanima!

Bivši predsjednik Sabora Božo Petrov postao potpredsjednik

Za potpredsjednika Sabora izabran je i SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić. Prethodno je s te funkcije razrješena njegova stranačka kolegica Milanka Opačić sa 76 'za', osam suzdržanih i dva protiv
Vidi originalni članak

Bivšeg predsjednika Sabora Božu Petrova, razrješenog nakon razlaza HDZ-a i Mosta, Sabor je u petak izabrao za novog potpredsjednika.

Petrov je na tu dužnost izabran sa 91 glasom 'za' i jednim suzdržanim.

Za potpredsjednika Sabora izabran je i SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić. Prethodno je s te funkcije razrješena njegova stranačka kolegica Milanka Opačić sa 76 'za', osam suzdržanih i dva protiv. Dončić je izabran jednoglasno.

Sabor je potvrdio i promjene u sastavima svojih odbora do kojih je došlo zbog odlaska dijela HDZ-ovih zastupnika u lokalnu i izvršnu vlast, te zahtjeva SDP-a. Tako će primjerice Odbor za rad i mirovinski sustav umjesto SDP-ova Miranda Mrsića voditi njegov stranački kolega Gordan Maras.

"Ne mogu shvatiti da nismo bili u stanju izabrati šest vanjskih članova Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. To nije čak niti stranačko pitanje jer ti članovi dolaze iz akademske zajednice, sindikata, nevladinog sektora, stručnjaka i poslodavaca", zamjerio je u raspravi SDP-ovac Željko Jovanović.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • DivkovicNick 04.07.2017.

    "Bozica" Petrov, ponizen i izbacen kao predsjednik sabora prihvaca mjesto potpredsjednika sabora! Vjerovatno su oni koji su ga smijenili nedavno shvatili da on ipak ima potencijal i moze uciti i nauciti pa mu krscanski daju jos jednu priliku. Neka mi oproste sto Petrova povezujem sa "Bozicom". To cinim jer prihvacanje mjesta potpredsjednika sabora sigurno radi za narod, uzima taj posao iako mi svi znamo koliko je on protiv fotelja i radije bi ucio kao zastupnik. Ali eto sveti Bozo se opet zrtvuje. Nemoj Bozo idi nazad u Metkovic tvoji pacijenti te trebaju. Nevalja mjenjati profesiju.

  • nun-čake brus li, čak noris 01.07.2017.

    Petrov hahahaha da je meni to neko ponudio nakon svega bih odmahnuo rukom i sjeo u saborku klupu ali ne on kao moralna vertikala prihvača tuđe mrvice jadno i žalosno

  • Linz 01.07.2017.

    Političar je osoba čija se životna praksa svodi na osiguravanje svoje egzistencije. Lojalna je svojoj stranci i djeluje krajnje nagonski, uništavajući tuđe živote i budućnost generacija. Svaki političar u svom mandatu se "arhitektonski okući i egzistencijalno osigura” !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare