To je to što me zanima!

Bivši ruski ministar: 'Putin je racionalan, neće namjerno upotrijebiti nuklearno oružje'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Putin je racionalan, rekao je bivši ministar i Putinov suradnik na Twitteru opravdavajući invaziju na Ukrajinu
Vidi originalni članak

Bivši ruski ministar vanjskih poslova, Andrei V Kozyrev smatra da je Putin neće započeti nuklearni rat. U svojoj objavi na Twitteru napisao je da je Putin racionalna osoba i da 'invazija na Ukrajinu iako je užasna nije iracionalna'.

- I to iz tri razloga: Putin vjeruje da Ukrajina nije prava nacija. Ako se ukrajinska vlada ne može zadržati neovisnom i prikriveno prokremljskom, kao što je vjerojatno zaključio, onda će je otvoreno prisiliti na to - napisao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dok je Kremlj proveo posljednjih 20 godina pokušavajući modernizirati svoju vojsku, velik dio novca je ukraden i potrošen na megajahte na Cipru, ali vojni savjetnici smatrali su da to ne mogu prijaviti Putinu - smatra Kozirev.

Prema njemu ruski su čelnici počeli vjerovati vlastitoj propagandi da je Zapad slab i da je američki predsjednik Joe Biden mentalno nesposoban. No, po pitanju nuklearne katastrofe ističe da i ako se dogodi neće biti namjerno.

ZELENSKI ZAPRIJETIO RUSIMA 'Nema oprosta. Nikad. Gadovi jedni, moći ćete se sakriti jedino u grobu. Dolazi vam sudnji dan'

- Dakle, po mom mišljenju, Putin je racionalan. S obzirom na to da je racionalan, čvrsto vjerujem da neće namjerno upotrijebiti nuklearno oružje protiv Zapada. Kažem namjerno jer granatiranje u blizini nuklearne elektrane može uzrokovati nenamjernu nuklearnu katastrofu u Ukrajini - smatra Kozirev.

>>Sve informacije o stanju u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Idi na 24sata

Komentari 63

  • tuti fruti 13 07.03.2022.

    da upotrebi rusija bi bila sasipana iz cijeloga svijeta sa istim oružjem

  • tomo1234 07.03.2022.

    U raketama racionalan,trlanje zlatnih kocki i harem u svakoj daci.

  • noćna mora lopovima 07.03.2022.

    Putin je izgubio rat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare