To je to što me zanima!

Bivši zamjenik zapovjednika Lore stigao je u zatvor Bilice

Bivši zamjenik zapovjednika vojnog kompleksa Lora, kapetan bojnog broda Pavle Pantić (77) izručen je u srijedu oko 13.30 sati na graničnom prijelazu Karasovići hrvatskoj policiji
Vidi originalni članak

Bivši zamjenik zapovjednika vojnog kompleksa Lora, kapetan bojnog broda Pavle Pantić (77) izručen je u srijedu oko 13.30 sati na graničnom prijelazu Karasovići hrvatskoj policiji te je u večernjim satima dopraćen u splitski zatvor Bilice, piše Slobodna Dalmacija.

Za Pantićem je splitsko pravosuđe prije 22 godine raspisalo tjeralicu. Uhićen je krajem prošle godine na granici Crne Gore i Srbije kada se iz Beograda vraćao u Sutomore kod Bara, gdje živi otkako se mornarica bivše vojske povukla iz Splita.

Čeka ga ponovljeno suđenje na splitskom Županijskom sudu jer je Vrhovni sud još u rujnu 1994. godine ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu po kojoj je bio osuđen na osam godina zatvora.

Pantiću je suđeno zajedno s još 31 bivšim oficirom JNA, među kojima je bio i admiral Mile Kandić, tadašnji zapovjednik Vojnopomorske oblasti Split koji je prvo bio osuđen na 15 godina da bi mu Vrhovni sud povisio kaznu na 20 godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • zemuncevic 22.04.2016.

    Jos jedan cetnik je pao!!!! Jeste li ga vodili pjeske iz Karasovica do Splita ????

  • UNPROFOR 21.04.2016.

    Evo iz glave , mislim da se ga tereti za pomorski napad na trajekat vezan u ST luci , prilikom ćega je poginulo mislim da 5 ljudi ! A trajekat je bio V. Nazor .

  • mudrac bez pameti 21.04.2016.

    I koja korist zatvorit čovika od 77 godina? Kazna triba biti jednaka zločinu. Ako si ubija, ubiti njega (al poolagano da mu se produži patnja), ako je silova silovati njega (al u više navrata), pa ajmo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare