To je to što me zanima!

Bjelovarski Maškarin: Zbog greške dobiva 366.000 kn

Opća bolnica Bjelovar zbog nestručne operacije mora isplatiti Ivanu Koščeviću 366.000 kn i 900 kn doživotne mjesečne rente. Ostao je bez noge
Vidi originalni članak

Ivanu Koščeviću (45) iz Bjelovara liječnici su morali amputirati nogu 2006. godine, piše Jutarnji list. U prometnoj nesreći 2004. godine, između ostalih ozljeda, zadobio je vanjski prijelom lijeve noge. Kirurg Davorin Diklić, ravnatelj bjelovarske Opće bolnice, odgodio je rutinsku operaciju pet dana iako su mu kolege ukazivale na hitnost. nakon pet dana ugradio mu je metalnu pločicu i vijke. Međutim, umjesto da rana zacijeli, ponovno je osjetio bol. Medicinskoj sestri, koja je bila uz njega, kaže, neće se moći nikada odužiti koliko mu je pomogla. Dr. Mesar operirao ga je i vratio mu protočnu drenažu u nogu. Pustili su ga kući. Liječnik opće prakse poslao ga je u Zagreb jer je rendgenska slika bila jako loša. Antibiogram je pokazao kako ima bakteriju. Operirali su ga 12 puta.Koščević samo Diklića krivi za gubitak noge. Sve druge operacije bili su pokušaji da se popravi njegova greška. Koščević ne zna kako bi reagirao da vidi kirurga Diklića. Uništio mu je sve što je imao. Pravomoćnom sudskom presudom bjelovarska Opća bolnica dužna mu je isplatiti 366.000 kuna sa zateznim kamatama i doživotnu mjesečnu rentu od 900 kuna. Koščeviću to nije dovoljno, a isprika ne može ublažiti nesnosne bolove koje je trpio dvije godine.



OPERIRAO JE KASNO I KRIVOM METODOM
Sudski vještaci dr. Josip Škavić i dr. Vedran Šarić utvrdili su dvije pogreške. Bakterije su se namnožile jer se s operacijom čekalo pet dana. Druga pogreška bila je izbor operacije. Međutim, utvrdili su i da ne mogu sa sigurnošću tvrditi kako su ove pogreške jedini uzrok kasnijih komplikacija.


DIKLIĆ: PONEKAD SE DOGODE STVARI NA KOJE NE MOŽEMO UTJECATI
Dr. Diklić rekao je kako takve ozljede najčešće ne zahtijevaju operaciju. Pošto je pacijent imao zdravstvenih problema od prije, operacije je bila rizična. Htjeli su napraviti sve pretrage prije operacije. Na žalost, dodao je, u medicini ništa nije 100 posto sigurno i ponekad se znaju dogoditi stvari na koje se ne može utjecati.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • fijuman 15.03.2010.

    za takve bahate doktore treba odrediti najstrožije sankcije zbog toga što su čovjeku oduzeli zdravlje. Neka ministarstvo zdravstva plati sve što treba a onda neka doktoru koji je po sudu pravomoćno presuđen sjedne na plaću i imovinu dok u potpunosti ne vrati dug jer dug se vraća iz proračuna od nas običnih i opljačkanih smrtnika. Nije dosta što nas pljačkaju \"HARAČEM\" a onda mi kroz proračun plaćamo tuđi lopovluk i greške, to se može dogoditi samo u Hrvatskoj.

  • Prohi 15.03.2010.

    Taj diklic je i poznat u Bjelovaru kao doktor koji samo zna vrijedati ljude koje primi, tako da me uopce ne cudi sto je tako postupio prema covjeku...zao mi je gospodina koji je ostao bez noge

  • cickova 15.03.2010.

    za ovakvu pogresku mu se treba oduzet dozvola za rad! Ovo je totalni nemar i lijenost

Komentiraj...
Vidi sve komentare