To je to što me zanima!

Blagdan Svih svetih: Sjećamo se onih kojih nema među nama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Svečane mise predvode se diljem zemlje, a tisuće građana obići će u petak i u subotu, na Dušni dan, grobove najmilijih. Vijence će položiti i brojna izaslanstva
Vidi originalni članak

Blagdan je Svih svetih, kojim vjernici diljem zemlje obilježavaju spomen na sve svece, a danas i u subotu, na Dušni dan, brojni će se građani polaganjem vijenaca i svijeća na grobovima prisjetiti i svojih najmilijih. 

Svečane mise predvode se diljem zemlje, a i brojna državna izaslanstva položit će vijence na grobljima. 

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko te ministar branitelja Predrag Matić, kao izaslanik premijera Zorana Milanovića, položit će vijence na groblju Mirogoj u Zagrebu. Vijence će položiti i na grobovima Franje Tuđmana, Ivice Račana te Borisa Šprema.

Mirogoj će obići i izaslanstva raznih stranaka, a u 16 sati će svečanu misu predvoditi zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić. 

Zagreb: Autobusi kreću skoro svake minute

- Intenzivan je priljev putnika na linije prema gradskim grobljima, osobito u zoni Kaptola s kojeg se vozi prema Mirogoju, odnosno Krematoriju. Kolona, koja se kontinuirano kreće, proteže se središnjim gradskim trgom te Ilicom, a povremeno doseže do Frankopanske - rekli su iz ZET-a. U kolonama, ali također bez zaustavljanja, stiže se i do ukrcajnih koridora u Dubravi i Dupcu. Autobusi polaze gotovo svake minute. 

Idi na 24sata

Komentari 149

  • ivinka 02.11.2013.

    Inace ja ne znam zasto ovi mediji pisu da je danas dan kad se sjecamo svojih pokojnih kad to nije. Blagdan svih svetih i dusni dan su dani kada bi trebali slaviti zivote svetaca i zivote svih dusa, onih na ovom ili onom svijetu...samo u narodu je nastao obicaj da se ide na groblje pokojnima pa zato mediji misle da samo jednom godisnje se sjecamo pokojnih i da je to poanta ovog blagdana e pa nije..i sljedeci put se raspitajte malo, necete umrijet ako razgovarate s nekim svecenikom i pitate ga sto mi zapravo slavimo danas

  • krabat 01.11.2013.

    Lijepo,lijepi obicaj.Hvaljen Isus mrtvi ljudi Vi ste bili ko i mi,mi cemo biti kao Vi.Pokoj vjecni daruj im Gospodine i svjetlost vjecna svjetlila im,pocivali u miru amen.

  • Bepa 01.11.2013.

    Dan mrtvih je svetkovina u Rimokatoličkoj crkvi,.slave se svi sveti ,obilaze groblja,uređuju grobovi,u crkvi se Spomen svih vjernih mrtvi ili Dušni dan obilježava drugi studenog,osim u katoličkoj ovaj se Blagdan obilježava i u drugim crkvama.,,,,,,,Kod nas to je dan kada se sjetimo svih koji nisu s nama a imali su značajnu ulogu u našim životima,dan kada im nosimo cvijeće i palimo svjeće kao spomen.Vječna počivališta naših najmilijih treba posjećivati tjekom godine ,vjerujem da su oni svi zaslužili naše molitve,u tišini vječnog mira laka im Hrvatska gruda,počivali u miru Božjem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare