To je to što me zanima!

Blagus: Kosor podcjenjuju hvatajući je za podlakticu

Pokroviteljstvo prema J. Kosor: Silvio Berlusconi, Borut Pahor, Pierre Lellouche - ti su političari pri pozdravu premijerku upadljivo držali za podlakticu
Vidi originalni članak

Premijerka Kosor nedavno se naljutila prepoznavši u nekim novinskim napisima seksizam. Naročito ju je ražalostilo to što su neki novinari pisali o njezinu “hofiranju” ili “koketiranju” sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom. No čini se da seksistički stav prema hrvatskoj premijerki nemaju samo novinari, nego i neki njezini kolege. Uočljivo je, naime, da su ju čak trojica kolega u zadnje vrijeme, prigodom pozdravljanja, dohvatila za podlakticu. To su, uz Boruta Pahora, učinili nedavno i Silvio Berlusconi te Piere Lellouche.
- Oni na taj način žele stvoriti prisniji, iskreniji odnos i tako joj se približavaju. U tome ime nešto nesvjesno podcjenjivačko - rekao nam je komunikolog Karlo Blagus s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.
Dodao je da se državni dužnosnici premijerkama ili predsjednicama često obraćaju imenima, ali to nikad neće napraviti muškim kolegama, kaže Blagus.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • boki1961 18.02.2010.

    Kakav bi tek bio komentar da je nečija ruka završila na njezinoj nadkoljenici ili nedaj bože, međunožju, Tada bi sigurni imala vše političkog uspjeha.

  • olnada 18.02.2010.

    @johannisthal-slazem se s vama u potpunosti

  • micka2 18.02.2010.

    jooooooj kak su slatki na ovoj trecoj slici......

Komentiraj...
Vidi sve komentare