To je to što me zanima!

Blam HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika: Donio premalo potpisa, brzinski skupili nove

Ustanovljeno je, naime, kako je čak 51 potpis bio nevažaći, vjerojatno zbog krivog OIB-a ili nekog drugog osobnog podatka koji se mora unijeti u formular
Vidi originalni članak

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Križevaca, našao se u srijedu u neugodnoj situaciji prlikom službene predaje potpisa za kandidaturu.

Kako doznaje danica.hr iz dobro upućenog izvora, Devčić je u pratnji stranačkih kolegica i kolega u Gradsko izborno povjerenstvo stigao s ukupno 646 potpisa građana koji su podržali njegovu kandidaturu.

Trebalo je to biti više nego dovoljno s obzirom da zakon propisuje 600 potpisa da bi kandidatura bila pravovaljana. No, onda se situacija prilično zakomplicirala.

TKO SE TUČE, TAJ SE VOLI HDZ-ovci koji su se potukli na ulici sad moraju raditi zajedno: Ilijaš i Jelić zajedno na listi

Ustanovljeno je, naime, kako je čak 51 potpis bio nevažaći, vjerojatno zbog krivog OIB-a ili nekog drugog osobnog podatka koji se mora unijeti u formular.

Devčić je tog časa shvatio kako mu nedostaje pet potpisa. Na koncu je problem brzo riješen jer su članovi HDZ-a uspjeli u kratkom roku donijeti dodatne potpise pa je kandidatura prihvaćena.

Devčića su novinari pitali kako se to dogodilo i je li točno da su morali nositi dodatne potpise zbog mnogo nevažećih.

“Sve kandidature su prihvaćene i valjane”, odgovorio je kratko HDZ-ov kandidat i šef koprivničke bolnice za danicu.hr.

Na ponovljeno pitanje o nevažećim potpisima i naknadnom prikupljanju nije želio odgovoriti.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Vito1 30.04.2021.

    Donio premalo potpisa --- Kakve veze ima OIB s BROJEM, znači količinom, potpisa??? Dovoljan broj potpisa je 5000. Nedovoljan je 4900. Jedan krivi OIB ne opravdava takav naslov.  Očito su u DIP sami članovi hdz - ovaca, jer su dopustili dodatno dopunjavanje donesene liste. Umjesto da su preuzeli i zapečatili doneseno, oni pogoduju hdz-u za slijedeće izbore. Je li to zakonito??? Ili ustavno??? Donio si ono što te podržava i nema više predomišljavanja i plakanja, krivo si izbrojao, sam si kriv. Ovako jasno pokazuju da im uopće nije do poštenja i da će varati kod prebrojavanja neispunjenih listova. Nemaju dovoljno, daj ispuni ove koji su prazni.

  • mali moj 29.04.2021.

    To ti je pamet.

  • 29.04.2021.

    da vode oni koji ni brojiti ne znaju ? da , zna se koga?

Komentiraj...
Vidi sve komentare