News

Komentari 34

Blam HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika: Donio premalo potpisa, brzinski skupili nove

Blam HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika: Donio premalo potpisa, brzinski skupili nove

Ustanovljeno je, naime, kako je čak 51 potpis bio nevažaći, vjerojatno zbog krivog OIB-a ili nekog drugog osobnog podatka koji se mora unijeti u formular

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Križevaca, našao se u srijedu u neugodnoj situaciji prlikom službene predaje potpisa za kandidaturu.

Kako doznaje danica.hr iz dobro upućenog izvora, Devčić je u pratnji stranačkih kolegica i kolega u Gradsko izborno povjerenstvo stigao s ukupno 646 potpisa građana koji su podržali njegovu kandidaturu.

Trebalo je to biti više nego dovoljno s obzirom da zakon propisuje 600 potpisa da bi kandidatura bila pravovaljana. No, onda se situacija prilično zakomplicirala.

Ustanovljeno je, naime, kako je čak 51 potpis bio nevažaći, vjerojatno zbog krivog OIB-a ili nekog drugog osobnog podatka koji se mora unijeti u formular.

Devčić je tog časa shvatio kako mu nedostaje pet potpisa. Na koncu je problem brzo riješen jer su članovi HDZ-a uspjeli u kratkom roku donijeti dodatne potpise pa je kandidatura prihvaćena.

Devčića su novinari pitali kako se to dogodilo i je li točno da su morali nositi dodatne potpise zbog mnogo nevažećih.

“Sve kandidature su prihvaćene i valjane”, odgovorio je kratko HDZ-ov kandidat i šef koprivničke bolnice za danicu.hr.

Na ponovljeno pitanje o nevažećim potpisima i naknadnom prikupljanju nije želio odgovoriti.

Najčitaniji članci