To je to što me zanima!

Blinken: Ne vidimo dokaze zainteresiranosti Rusije za okončanje agresije na Ukrajinu

Svi ukazuje na to da se predsjednik Putin nije voljan uključiti u smislenu diplomaciju, već nastavlja gurati u suprotnom smjeru, rekao je Blinken
Vidi originalni članak

SAD će razmotriti sva sredstva za unaprjeđenje diplomacije s Rusijom ako primijete otvaranje, ali Moskva trenutno ne pokazuje znake spremnosti da se uključi u značajne razgovore, rekao je u petak američki državni tajnik Antony Blinken.

"Svi ukazuje na to da se predsjednik Putin nije voljan uključiti u smislenu diplomaciju, već nastavlja gurati u suprotnom smjeru", rekao je Blinken na konferenciji za novinare sa svojom francuskom kolegicom Catherine Colonna.

"Razmatramo i razmotrit ćemo sva sredstva za unapređenje diplomacije ako vidimo mogućnost da je unaprijedimo na bilo koji način, naravno da ćemo to uvijek gledati", rekao je Blinken, ali i dodao da Moskva umjesto toga "udvostručuje i utrostručuje" svoju agresiju.

Rusija je ovog tjedna pojačala svoje napade raketama i bespilotnim letjelicama na ukrajinsku energetsku i vodovodnu infrastrukturu.

Ranije ovog mjeseca, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u intervjuu da je Rusija voljna surađivati ​​sa SAD-om ili Turskom o načinima okončanja rata, koji je sada u osmom mjesecu, ali još nije dobila nikakav ozbiljan prijedlog za pregovore.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • revoltiranstoposto 22.10.2022.

    Jel te netko uopće pitao?

  • nisam ja ništa2. 22.10.2022.

    Ukrajinci ubili svoga člana pregovaračkog tima. S takvim divljacima koji i svoje ubijaju se ne pregovara.

  • _Kamocemo_je_iz_NiNa_- 22.10.2022.

    Pregovori su počeli odmah nakon početka specijalne operacije ali tad je Ukrajina dobila naređenje od amera da prekine pregovore. Šta mislite zašto? Ima li ko pametan da da odgovor ili samo zna ustaljene termine koliko im dozvoljava kapacitet mozga - Putin je ovo,Putin je ono a Srbi su četnici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare