To je to što me zanima!

Blizu kuća u Baćinu našao odbačene mine i eksplozive

Policijski službenici su utvrdili da se radi o pet tenkovskih mina, 12 rasprskavajućih mina, 1,5 kg plastičnog eksploziva, sedam tromblonskih mina, 25 ručnih bombi...
Vidi originalni članak

U šumi na području mjesta Baćin pokraj Hrvatske Dubice mještanin je pronašao plastične vreće u kojima su se nalazila neeksplodirana minsko-eksplozivna sredstva

Policijski službenici protueksplozijske zaštite PU sisačko-moslavačke utvrdili su da se radi o pet tenkovskih mina, 12 rasprskavajućih mina, 1,5 kilograma plastičnog eksploziva, 3,1 kilogram vojnog eksploziva TNT-a, sedam tromblonskih mina, 25 ručnih bombi, 300 komada rasprskavajućeg streljiva i deset spremnika za automatsku pušku i drugo. 

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva su uklonjena s mjesta pronalaska, osim jedne tromblonske mine i 11 upaljača ručnih bombi, što je uništeno na mjestu pronalaska zbog oksidiranosti metala i opasnosti da eksplodira u transportu. Opasna sredstva su bila u vojnim torbama i zamotana u plastične vrećice. Osoba koja ih je imala, mogla je izazvati stradanja ljudi jer su ubojita sredstva odbačena na prostor kojim su se kretali mještani, a od glavne ceste je bila udaljenost od desetak metara. 

Rasprskavajuće mine sadrže po 9 kilograma eksploziva, a koristile su se u ratu u Bosni i Hercegovini.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Liverpool_YNWA 21.04.2015.

    ovi televizori su za.ebani

  • Zalac 21.04.2015.

    I budala ga preda, tko zna što nas sutra čeka. Treba biti spreman na sve

  • SAINT 21.04.2015.

    Naoružani su "manjinci" do zuba , ali za đavla im sve to kada srca nemaju. Pa neće oružje samo u rat , triba ratnika da upravlja sa njim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare