To je to što me zanima!

Blizu Poreča: Čistio raslinje i pronašao protutenkovsku minu

Kako nikad nije na odmet, podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma
Vidi originalni članak

Porečka je policija jučer u prijepodnevnim satima zaprimila dojavu građanina da je prilikom čišćenja raslinja u mjestu Žudetići na području Vižinade kraj Poreča pronašao minu.

O događaju su odmah obaviješteni djelatnici Protueksplozijskog odjela PU istarske, a koji su pregledali mjesto događaja i utvrdili da se radi o vježbovnoj protutenkovskoj mini koja nije predstavljala opasnost, ali je izuzetna sa sama mjesta pronalaska. 

KOD KRIŽEVACA Nesreća na prikolici: Poginuo prilikom istovara kukuruza

Kako nikad nije na odmet, podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma.

Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru, te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

Ukoliko se takva sredstva pronađu nikako ih ne bi trebalo dirati, već je najbolje pozvati policiju koja će poslati obučen tim profesionalaca.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare