To je to što me zanima!

Blokirao zakon koji bi dopustio tužbe protiv Saudijske Arabije

Kongres bi mogao prevladati veto dvotrećinskom većinom glasova u oba doma što je vrlo vjerojatno zbog velike potpore zakonu koju pružaju i republikanska i demokratska stranka
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama stavio je u petak veto na zakon koji bi omogućio obiteljima žrtava terorističkih napada 11. rujna da tuže Saudijsku Arabiju, rekavši da bi zakon naštetio interesima američke sigurnosti.

Obama je rekao u priopćenju kako bi zakon mogao dovesti do tužba protiv američkih dužnosnika za akcije stranih skupina koje primaju američku pomoć, vojnu opremu ili obuku te da bi naštetio suradnju sa saveznicima u borbi protiv terorizma i drugim pitanjima.

Zakon Pravda protiv pokrovitelja terorizma usvojen je u Kongresu početkom mjeseca uoči 15. obljetnice terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

Kongres bi mogao prevladati veto dvotrećinskom većinom glasova u oba doma što je vrlo vjerojatno zbog velike potpore zakonu koju pružaju i republikanska i demokratska stranka.

Članovi obitelji žrtava terorističkih napada 2001. već dugo žele tužiti Saudijsku Arabiju tvrdeći da su postojale veze između kraljevstva i terorističke organizacije al Qaede koja je izvršila napade.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • macrofalus 24.09.2016.

    iDrone

  • Akull 24.09.2016.

    Koja vreća g....na ovaj Obama.....

  • Snygging 24.09.2016.

    Saudijska Arabija finansira velikim dijelom ISIL i ekstremne muslimane te širenje Islama na zapad a postoji povezanost i sa napadom 11.9. te bi sad mnogima trebalo biti jasno što čine Ameri i koja je njihova politika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare