To je to što me zanima!

Bog je imao ženu? Teologinja tvrdi da ima dokaze o boginji

Francesca svoju teoriju temelji na starim tekstovima, iskopinama i amajlijama. Kaže kako svi ti elementi pokazuju da je Ašera bila moćna boginja plodnosti u Izraelu
Vidi originalni članak

Teologinja s Oxforda Francesca Stavrakopoulou tvrdi kako je u Bibliji pisalo da je Svevišnji imao životnu družicu po imenu Ašera. Prema njenim tvrdnjama, Izraelci su Ašeru štovali kao boginju plodnosti. Rekla je kako je još 1967. godine povjesničar Rafael Patai objavio prve informacije o tome da je Jahve imao ženu. Francesca svoju teoriju temelji na starim tekstovima, iskopinama i amajlijama. Kaže kako svi ti elementi pokazuju da je Ašera bila moćna boginja. Njena veza sa Bogom se nazire i u zapisima iz 8. stoljeća pr. Krista.

- U Bibliji stoji kako su Ašeru štovali u Jahvinom hramu u Jeruzalemu, a ima i nekoliko dokaza da su Jahve i Ašera bili božanski par - kazala je Francesca. Istaknula je da se tom teorijom bavi već nekoliko godina, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 142

  • scorpio7 21.03.2011.

    bog je imao ženu????i ima dokaze?????? pa dokaži glupačo najprije da bog postoji!!!!!!!!!!!!!!

  • HasibNakicevic 21.03.2011.

    ova nije normalna

  • istina52 21.03.2011.

    ......"tašta teologinja" , nije jedina u ovo "novo doba" kad se pokušava svim silama negirati Boga u njegovoj veličini, znači sva njegova djela kao stvoritelja ignorirati nekom novom fabulom da je navodno imao ženu boginju Ašeru poput svih ostalih zemaljskih bogova i božica iz mitologija te hrabro tvrditi da ima za to dokaze u Bibiliji, iskopinama i amajlijama za razliku od priznatog znanstvenika Ajnštajna te njegovih dokaza o tome da je svijet stvorio planski netko savršen, svemoćan iako nije bio religiozan doista je bio fasciniran inteligentnim, svemoćnim bićem Bogom i imao je veliko strahopoštovanje prema njegovoj osobnosti u odnosu na ovo "mlado strašilo" koje pokušava "vezati" Svemoćnog uz ženu "Božicu" i amjalije!! Zar je to nova sapunica iz TV serija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare