To je to što me zanima!

Bogataši držali roba: Spavao je u šupi, a jeo pokvarenu hranu...

Velika Britanija: 'U toj betonskoj šupi je apsolutno ledeno, nema kreveta ni sanitarnih uvjeta, nema zahoda. U 21. stoljeću nitko ne bi smio živjeti u takvim uvjetima', rekao je istražitelj Tony Byrne
Vidi originalni članak

Britanska policija uhitila je Pritpan Binning (56) i njezinog supruga Palvindera (54) pod optužbom da su u šupi na svojem imanju četiri godine držali roba, poljskog državljanina. 

Muškarac je otišao u Dom zdravlja i ispričao da je godinama prisiljen raditi za imućni britanski par koji mu je zauzvrat davao hranu kojoj je istekao rok trajanja. Spavao je na plastičnoj ležaljci za sunčanje u betonskoj šupi, bez grijanja i bez toaleta.

Djelatnici Doma zdravlja o svemu su obavijestili policiju, a par je uhićen nakon racije u kući para vrijednoj 1,2 milijuna funti u uglednoj četvrti Chilworth, u blizini Southamptona.

KAKVA PONUDA! Nude besplatnu stanarinu, ali... 'Uvjet je seks jednom tjedno'

- Na kraju vrta nalazi se betonska šupa, unutra je apsolutno ledeno, nema kreveta ni sanitarnih uvjeta, nema zahoda - rekao je Tony Byrne, istražitelj ureda koji se bavi zaštitom radnika od zlostavljanja (GLAA).

- U 21. stoljeću nitko ne bi smio živjeti u takvim uvjetima - dodao je.

Pritpal Binning odbila je komentirati optužnicu.

- Znam zašto ste ovdje. Nećemo ništa reći. Vi samo želite napraviti priču. Ne želimo ništa reći - izjavila je uhićena 56-godišnjakinja, inače profesorica na Sveučilištu u Southamptonu.

PRESEDAN U BRITANIJI Majka će u zatvor jer je kći u Pakistanu prisilila na udaju

Rob je za njih godinama obavljao građevinske i ostale poslove. 'Gazdarica' mu je zabranila da razgovara sa susjedima, koji su ga povremeno viđali u dvorištu imanja. Susjed para, muškarac u četrdesetim godinama, potvrdio je da je vidio čovjeka koji radi u dvorištu.

Šokiran je optužbama na račun svojih susjeda, kazavši da su mu djelovali kao ljubazni ljudi.

- Bio sam jednom otraga u dvorištu, prije nekoliko godina. Žive ovdje više od 20 godina. Vidio sam čovjeka koji je vukao prikolicu punu smeća. Zastao je i počeo razgovarati s mojim vrtlarom, no onda je ona (Pritpan) izašla van i rekla da je bilo dosta razgovora. Kuća se prilično promijenila u posljednjih nekoliko godina - izjavio je susjed za britanski The Sun.

 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • spirit lamp 05.11.2018.

    "- U 21. stoljeću nitko ne bi smio živjeti u takvim uvjetima - dodao je." Na zalost pola svijeta zivi tako i jos i gore. Milijarde ljudi bez vode i hrane zive tako po Juznoj Americi, Africi, azijskim zemljama, pa cak i po Europi. Sramota da nam buducnost izgleda vise kao Soylent Green film engo kao pozitiva.

  • lorim1 03.11.2018.

    Da bi bio rob to podrazumijeva da ne moze otici kad hoce sto u ovom slucaju nije tocno. Lik se slobodno krece dvoristem i mogao je otici kad je htio. Uvjeti boravka su nesto drugo i naravno da nisu adekvatni, ali ne mozes kriviti ljude ako ih netko prihvaca. Po tome bi trebalo kazniti drzavu zbog toga sto beskucnici spavaju po kartonskim kutijama... Ni to nisu uvjeti za zivot pa se nitko ne obazire na to.

  • vinja 02.11.2018.

    Nekako mi priča ne drži vodu. Ako je čovjek otišao u Dom zdravlja onda se slobodno kretao pa je davno prije mogao reći kako živi, ako je istina to što govori.

Komentiraj...
Vidi sve komentare