To je to što me zanima!

Bogati predsjednik: Tito je dobivao plaću od milijun kn

Dio svoje plaće Tito je davao supruzi Jovanki, sinu Žarku i kćeri Zlatici, a velik dio novca zadržao bi za sebe. Nitko ne zna na što je on trošio novac
Vidi originalni članak

Predsjednik Jugoslavije, Josip Broz Tito, svakog prvog u mjesecu dobivao bi dvije bakrene kutije u kojima je bila pohranjena plaća. Na adresu Užička 15 donosili su ih agenti tajnih služba SFRJ Jugoslavije. Posljednja plaća Predsjednika Tita 1980. godine iznosila je 4,5 milijuna dinara što bi danas bilo oko milijun kuna. Tito je imao mjesečna primanja od oslobođenja Jugoslavije 1945. godine. Dio plaće je davao supruzi Jovanki, sinu Žarku i kćeri Zlatici, a velik dio novca zadržao bi za sebe. Osim Tihomira Stanojevića, koji je brinuo o njegovim financijama, nitko drugi nije znao na što je Tito trošio, piše srpska Politika. Jovanka od smrti svog supruga do 1985. nije dobivala ništa novca, da bi ju kasnije uvjeravali da bi za nju bilo bolje da uzme svoju, a ne Titovu mirovinu. Usporedbe radi sadašnji hrvatski predsjednik, Stjepan Mesić, prima plaću od 29.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ana katarinja 19.06.2009.

    Ko ga je smio pitat kolika mu je plaća i na što ju troši. Lako je bilo pričat o Tuđmanu kad su smjeli. Vidjela bi ih da su se tako rugali i na račun ovog diktatora. Kad se je Tuđman razbolio pričali su viceve na račun kemoterapija i sl, a Titu si morao u 3 popodne godinama stajat u stavu mirno jer je to bio čas kad je vrag došao po svoje.

  • cocalo 19.06.2009.

    Malo vam matematika ne drzi vodu, u to vrijeme moj stari je kupio traktor koji je kostao 45 miliona a to je bilo tadasnjih 24.000 maraka. E sad se snadjite

  • user_36555 19.06.2009.

    Ako je Tito 10 najveci zlocinac u povijesti,onda je Tudjman prvi.Zasto se ne bavite s time koliko je Tudjman ukrao milijardi dolara,vec se bavite glupostima kolika je bila Titova placa.O kakvim vi to milijunima pricate,nemojte biti smijesni.U ono vrijeme je jedan obicni automobil bio 4 milijuna,sto znaci po vasem oko milijun kuna.Bas ste smjesni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare