To je to što me zanima!

Bogdanović: Nestanite ispod svetog znamenja naše stranke

Na svom Facebook profilu bivši gradonačelnik Dubrovnika je pitao svoje bivše stranačke kolege koje to vrijednosti dijele s dosadašnjim koalicijskim partnerima
Vidi originalni članak

Jedan od istaknutih dubrovačkih HSS-ovaca i bivši gradonačelnik Dubrovnika Vido Bogdanović burno je reagirao na najavljeno istupanje ''većine članova Gradskog odbora stranke zbog koalicije s SDP-om na nacionalnoj razini'', optuživši u utorak na društvenim mrežama te iste članove za uništavanje HSS-a u Dubrovniku, a nazvao ih je i političkim ništarijama. 

Na svom Facebook profilu Bogdanović je pitao svoje bivše stranačke kolege koje to vrijednosti dijele s dosadašnjim koalicijskim partnerima, te im poručio da podviju repove i nestanu ispod svetog znamenja stranke.

''Koje to vrijednosti dijelite s dosadašnjim koalicijskim partnerima pa ne možete prihvatiti odluku Glavnog odbora stranke? Je li to unutarstranačka i međustranačka korupcija? Je li to stranačko i međustranačko 'uhljebarstvo'? Je li to partijsko kadroviranje? Je li to gotovo potpuno gašenje HSS-a na nacionalnoj razini?'', napisao je Bogdanović te dodao kako su ti isti članovi koji sada napuštaju stranku zajedno s ''političkom varalicom Željkom Ragužem (zamjenik gradonačelnika Dubrovnika i bivši predsjednik HSS-a), uništili Hrvatsku seljačku stranku''.

''Ma što vi to napuštate? Napuštate nešto što ne postoji! HSS ste ugasili svojim političkim ponašanjem, a sad prigovarate Glavnom odboru stranke. Jeste li vi normalni? Podvijte repove i nestanite ispod svetog znamenja stranke pa se pogledajte u zrcalo i pitajte se, što smo to učinili od HSS-a u Dubrovniku'', napisao je Bogdanović.

Ustvrdio je kako je ta stranka 1997. godine ''u mračno doba osvojila vlast korumpiranoj i lopovskoj organizaciji usprkos'', a izrazio je čuđenje ''užasavanjem što Krešimir Beljak ima snage i odlučnosti odmaknuti se od zla''.

''Vi sa tim zlom možda dijelite iste vrijednosti, ali Radićev HSS ne dijeli, ja ne dijelim. I nemojte mi pričati o obitelji. Usuđujete li se reći da sam ja protiv obitelji? Pričate o domu? Hoćete reći da sam protiv doma? Vi ste za Domovinu! Usuđujete li se reći kao Vaš donedavni vođa crni Marko da sam ja protiv Domovine? Vi ste gospođo i gospodo obične političke ništarije koje sa seljačkom politikom Stjepana Radića nemaju ništa, a stranka vam je poslužila tek kao leteći tapit da se vinete do nezasluženih pozicija na kojima vas uglavnom plaća narod, radnici i seljaci!'', napisao je Bogdanović kojem je podršku na Facebooku dao i sam predsjednik HSS-a Krešimir Beljak.

Zbog neslaganja s odlukom Glavnog odbora stranke da na predstojećim parlamentarnim izborima izađe s SPD-om u subotu je ostavku na mjesto predsjednice dubrovačkog ogranka dala Silvija Petrlić Saltarić, a u ponedjeljak je isto napravila i većina članova Gradskog odbora stranke.

Prema Statutu HSS-a, Županijski odbor te stranke u ovoj bi situaciji trebao imenovati povjerenika, nakon čega bi se trebala pokrenuti procedura za izbor novog predsjednika i članove Gradskog odbora.
 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • ZluradStrašniji 13.07.2016.

    Vjera u Boga i seljačka sloga...

  • Kor - Jan - Dar 13.07.2016.

    Moja malenkost fakat ne razme čemu tolika frka oko "promjena" u HSS-u,,, kad se ZAPRAVO NIŠTA PROMIJENILO NIJE. Barem za prosječne Hrvate koji muku muče kak platiti porez i namete ili kak rastegnuti od prvoga do prvoga.. HSS ionak i nisu promijenili koalicione partnere. Koja je razlika SDP-a i HDZ-ea. Dvije su, od toga jedna, gorespomenutim običnim Hrvat(ićima) totalno NEBITNA; antifašizam&fašizam, ustaše&partizani,,,,,,,,,,, i druge trivijalnosti koje Hrvatima niti daju posel niti plaću???? HDZ i SDP ima svaki svoj krug domačih i bjelosvjetskih tajkuna i bankara koje forsiraju. I to je jedino kaj ih čini konkurentima,, ali to nije nekaj kaj HDZ-ovci i SDP-ejci ne mogu riješiti bratskim dogovorom tipa; ja tebi-ti meni,,,,, ili vi tamo mi ćemo ovamo. Način vladavine,,,,, ponašanje prema ljudima kad na vlast zasjednu,, bilo na državnoj ili lokalnoj razini je kod HDZ-ea i SDP-ea isto - BAHATOST i AROGANCIJA,,, i naravno UHLJEBLJIVANJE svojih članova. A isto tak se ponaša i HSS u Križevcima, i još par gradova i opčina sjeverozapadne Hrvatske gde ima načelnike i gradonačelnike.

  • MI-MA 12.07.2016.

    Čitam da je ovaj Beljak bio uspiješan u svom poslu dok ga nisu uhvatili, ovakvi nama trebaju za Premijera ili zamjenika. Dokazani ljudi u svom poslu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare