To je to što me zanima!

Bojala kosu pa završila u komi, liječnici ne vjeruju u oporavak

Julie McCabe (38) je boju na kosi držala potrebnih 20 minuta. Kada je krenula boju ispirati, počela se gušiti. U komi je već tri tjedna uz male šanse za preživljavanje
Vidi originalni članak

Britanka Julie McCabe (38) tri tjedna leži u komi nakon što je od boje za kosu dobila jaku alergijsku reakciju. Koristila je L'Oreal Preference boju za kosu. Kad ju je nakon 20 minuta krenula ispirati suprugu se požalila kako ne može disati te se onesvijestila. Njezina obitelj kaže kako je kosu bojila svakih šest tjedana i do tada nije imala nikakvih problema. 

Liječnici su Julie dali osam posto šansi za preživljavanje, ali ako i preživi pretrpjet će teška oštećenja na mozgu. Strahuju da je alergijsku reakciju izazvao parafenilendiamin, spoj koji sadrže sve trajne boje za kosu. Tvar je zabranjena u Francuskoj, Njemačkoj i Švedskoj, a prema pravilima EU boja za kosu može sadržati najviše šest posto parafenilendiamina. Alergija na ovu tvar je rijetkost, a u većini slučajeva manifestira se kao blagi osip, piše Daily Mail.

Iz L'Oreala su ponudili svu potrebnu pomoć, a obitelj razmišlja o tužbi.

- Mislim da je napravila test prije korištenja boje. Ne želimo da se slično ponovi bilo čijoj supruzi ili kćeri - rekla je Julijina majka, Brenda Miller (60).

Idi na 24sata

Komentari 44

  • marijeta30 21.11.2011.

    žao mi je žene, i sama sam bojala cijelu kosu dosta često i ima već dvadesetak godina od kad sam počela, no u zadnje vrijeme izbjegavam, stavim samo pramenove... nekako mislim da je bolje izbjegavati dodir boje sa tjemenom.. No zanimljiva mi je jedna sitnica, kad sam bila trudna, na dosta mjesta sam pročitala da sve što ide na kožu ide i direktno u krv, preko krvi u cijeli organizam, pa tako može utjecati i na bebu u stomaku.. Preporuča se izbjegavati razne kreme, pogotovo one protiv bora u trudnoći, no nigdje nitko ne spominje da se boje za kosu ne preporučavaju, čak na par mjesta sam našla, gdje žene na forumima govore kako su pitale ginekologa, koji bi im rekao da to nema nikakve veze, da se slobodno farbaju.. Frizerak s kojom sam razgovarala o tome, isto tako je smatrala da boja za kosu ne utječe na trudnoću.. Sama se nisam u trudnoći usudila bojati, no znam da se monoge žene bojaju, možda bi im ovaj članak mogao pomoći da ipak razmisle...

  • user_68632 21.11.2011.

    Kažu: "što ne možeš pojesti, nemoj ni stavljati na kožu". Sve što staviš na kožu, koža će upiti i to će ti dospjeti u organizam.

  • user_121237 21.11.2011.

    katastrofa

Komentiraj...
Vidi sve komentare