To je to što me zanima!

Bojkot zastupnika manjina zbog Sanaderove izjave

Smatraju da ova koalicijska Vlada funkcionira kao manjinska. Nezadovoljni su izjavama premjera Ive Sanadera oko dvostrukog prava glasa.
Vidi originalni članak

Zastupnici manjina bojkotiraju aktualno prijepodne u Saboru, a razlog je nezadovoljstvo izjavama premijera Ive Sanadera oko dvostrukog prava glasa.
- Premijer jednostrano susprendira koalicijski sporazum, što govori da ova koalicijska Vlada sada funkcionira kao manjinska uz podršku pojedinih koalicijskih partnera. Premijer mora hitno s nama sjesti za stol da vidimo što ćemo i kako dalje. Tada ćemo odlučiti o budućoj podršci Vadi - rekao je SDSS-ov zastupnik Vojislav Stanimrović nakon sastanka Kluba nacionalnih manjina.
Premijer Ivo Sanader tvrdi da koalicijski sporazum s manjinskim zastupnicima nije suspendiran te da stoji iza potpisanog. Kao predsjednik HDZ-a ponovno je iznio svoje mišljenje da je dvostruko pravo glasa mogući instrument, ali da u ovo trenutku to ne dolazi u obzir.
-Mislim da neki zastupnici manjina svojim izjavama manipuliraju s javnošću, a razlog je možda da se zaborave izjave Milorada Dodika u Zagrebu - rekao je Sanader
HNS-ova Vesna Pusić na aktualnom prijepodnevu pitala je premjera zašto se ne pridržava svojih obećanja da neće sudjelovati u političkoj trgovini te zbog čega šteti Varaždincima rušeći legalno izabranu vlast u toj županiji.
-Gospođo Pusić, vi pokušavate iz jedne političke utakmice napraviti problem u Hrvatskoj i Europskoj uniji. Budući da ću u srijedu biti sa Gordonom Brownom i još desetak premijera u Londonu, očekujem da to tamo bude jedna velika tema - cinično je odgovorio Sanader. Potom je odgovorio kako nema pojma što se u varaždinskoj županiji događa niti se u to miješa, te da se radi isključivo o političkoj utaknici, a ne nekom velikom problemu. Pusić mu je na to uzvratila kako se ne radi o političkoj utakmici, već o političkoj korupciji.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ilmare 17.06.2008.

    Manjine? tako im i treba kad koaliraju ZNA SE s kim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare