To je to što me zanima!

Bojkotirala paradu: Merkel je u nedjelju ipak posjetila Moskvu

Nakon ceremonije pred grobom neznanog junaka, Merkel je u obližnjem Kremlju razgovarala s Putinom, čini se da je glavna tema bila mirovni proces za Ukrajinu
Vidi originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel u nedjelju je u Moskvi položila vijenac na grob neznanog junaka i tako odala počast svim vojnicima Crvene armije koji su poginuli u Drugom svjetskom ratu. Ona, kao i drugi europski i zapadni lideri, i ona je bojkotirala veliku vojnu paradu održanu u subotu kojom je ruski predsjednik Vladimir Putin obilježio 70 obljetnicu pobjede nad fašizmom.

Nakon ceremonije pred grobom neznanog junaka, Merkel je u obližnjem Kremlju razgovarala s Putinom, a čini se da je glavna tema bila mirovni proces za Ukrajinu. Nakon njihovog susreta Putin je novinarima kazao da provedba mirovnog plana dogovorenog u Minsku dobro napreduje, ali da na terenu još uvijek ima dosta problema.

- Ruska aneksija Krima prouzročila je ozbiljno zahlađenje u našim odnosima. No povijest nas uči da moramo napraviti sve kako bismo konflikte razriješili pregovorima - zaključila je Angela Merkel. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Joskin 11.05.2015.

    Obama toliko vjeruje Merkelici da joj sluša telefon, a Njemačka je puna američkih baza još od završetka rata. I kako će onda, Andja, na proslavu u Moskvu?

  • hitman13 11.05.2015.

    boli ruse uvo,ne može im niko ništa...

  • josefina_1 11.05.2015.

    kaže novinar "u najgorem scenariju 40%" , što bi značilo da im ne mogu oduzeti sve

Komentiraj...
Vidi sve komentare