To je to što me zanima!

Bolničari u Liberiji su u štrajku: Riskiramo živote zbog ebole

Bolničari traže veće plaće te kažu da se na posao neće vratiti dok ne dobiju zaštitne kombinezone i ostalu opremu koja sprečava prenošenje zaraznih bolesti
Vidi originalni članak

Bolničari u bolnici u Liberiji u kojoj se najviše ljudi liječi od ebole počeli su u ponedjeljak štrajk, piše AFP. Traže bolju opremu za rad i bolje plaće. Rekli su da se na posao neće vratiti sve dok ne dobiju zaštitne kombinezone i ostalu opremu koja sprečava prenošenje zaraznih bolesti.  

Liberija je prije izbijanja epidemije imala premalo liječnika u odnosu na broj stanovnika, a u međuvremenu su mnogi medicinski djelatnici umrli od ebole. Stanje je dodatno pogoršala činjenica da su i mnoge međunarodne organizacije povukle svoje djelatnike iz regije. Osim toga neke su susjedne zemlje zatvorile granice, a neki su avioprijevoznici odlučili prekinuti letove u zemlje pogođene ebolom. 

Ebola je dosad ubila više od 1500 ljudi, najviše, njih čak 700 umrlo je u Liberiji. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Doktor Jojboli 02.09.2014.

    Ne možete dobiti, treba političarima novac za prostitutke i dernek...!

  • DzozeMurinjo 02.09.2014.

    Sadasnji uvjeti Hrvatske gledajuci uvjete u EU smo na toj razini,da smo u Africi bili bi kao Liberija.Polako smo dozvolili da se trosi na sve gluposti od strane politicara i da se bahate, a oni vise nemaju granica.

  • stjepan1999 02.09.2014.

    pa razumljiva odluka,nebi nitko želio radit u takvim uvjetima

Komentiraj...
Vidi sve komentare