To je to što me zanima!

Bombaši napali British Council u Kabulu, najmanje 9 poginulih

Na ulicama glavnog afganistanskog grada, Kabula, opet je prolivena krv nakon dva bombaška napada kod British Councila. Odgovornost za napad preuzeli su talibani
Vidi originalni članak

Najmanje devet policajaca je poginulo u eksploziji ispred British Councila u Kabulu, i to na 92. godišnjicu odcjepljenja Afganistana od Velike Britanije.

Napad se sastojao od tri faze, javlja BBC. U prvoj je bombaš aktivirao bombu na svom prsluku na glavnom kabulskom trgu. Nakon deset minuta, eksplodirala je auto bomba što je uzrokovalo urušavanje zida. U trećoj fazi je devet napadača naoružani strojnicama ušli u zgradu British Councila te se satima borili s policijom. Četiri napadača je ubijeno. 

Britanski ministar vanjskih poslova Alistair Burt izjavio je kako Velika Britanija osuđuje ovaj napad.

-Ovaj napad na ljude koji rade na na izgradnji bolje budućnosti za Afganistan neće oslabiti podršku Velike Britanije ljudima u Afganistanu - rekao je Burt.  

British Council je organizacija koju djelomično financira vlada i uglavnom se bavi promicanjem kulturnih programa.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani. 

- Danas je naš dan nezavisnosti od Britanije. Priznali su našu nezavisnost prije 92 godine, a današnji napad obilježava taj dan. Sad su Britanci opet napali našu zemlju, ali će opet morati priznati našu nezavisnost. - rekao je talibanski glasnogovornik Zabihullah Mujahid.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • xxplod 19.08.2011.

    meni kada ce neko upast u kucu da me ubija,da me siluje i maltretira i to non stop godinama-ja necu onda vise gledat kako cu ga ubit-tj dal se to svidja djukelama kao ovaj BlackRaven-.nemreš bilivit doslovno...zamisli lika kaj je bolestan-majmune jedan znas di se nalaze talibani uzmi kalasnjikov i drito tamo..

  • xxplod 19.08.2011.

    meni nije jasno zasto britanci ne odu doma u britaniju,amerikanci u ameriku...i tako dalje-i zasto ovaj BlackRaven jede toliko govana...sta tebi nije jasno ovdje magare???

  • BlackRaven 19.08.2011.

    Kakva će osveta past, to će tek bit za vidjet kad ih raznesu opet sa cijelim jatom B-2 i B-54...A onda će se svijet opet isčuđavat nad time, što će samo pokrenuti opet još jedan krug nasilja.... Ma fuj, ponekad mi se gadi pročitat jutarnje vijesti...to sve više nije normalno.....Kako možeš bit takva zvijer, da imaš muda došao bi na battlefield a ne koristio autobombe i IEDs... FUJ i FUJ

Komentiraj...
Vidi sve komentare