To je to što me zanima!

Borba na planini: "Izgledalo je baš poput vatrene apokalipse"

Već nekoliko dana članovi GSS-a gase požar na Dinari. Kažu da je vatrena linija duga 100 km. Gori područje iznad 1400 m nadmorske visine i nepristupačnom terenu
Vidi originalni članak

U jednom trenutku okružila nas je vatra i bila je to prava borba, ali uspjeli smo obraniti kuće u Troglavskoj skupini. Prizori su apokaliptični, pričaju članovi HGSS-a.


Oni su u noći na četvrtak gasili požar koji je buknuo na Dinari još u ponedjeljak. Pričaju nam kako je vatrena linija duga više od 100 kilometara. Gori područje iznad 1400 metara nadmorske visine, a mahom je riječ o minski obilježenom ili sumnjivom području te o vrlo nepristupačnom terenu. Gasio je kanader, a u pomoć su pristigli i članovi DVD-a iz Sinja i Vrlike, ukupno njih desetak, no s tla nisu mogli puno učiniti. Kako bi obranili planinarske kuće, u srijedu ujutro terencima su došli su članovi HGSS-a, njih osmorica. Gasili su svim raspoloživim sredstvima, pa i lopatama.


- Vidjeli smo divokoze i zečeve kako mahnito bježe. Izgorjelo je spomen-područje 7. gardijskoj brigadi Pume, ali uspjeli smo spasiti kapitalni objekt, kuću koja se zove u spomen na brigadu. Ali sve okolo je spaljeno, a riječ je o području koje je trebalo biti zaštićeno kao park prirode - rekli su nam GSS-ovci, koji će i dalje dežurati na brdu.


- Opožarenom području ne može se prići vozilima. No u blizini nema naselja i nije nitko ugrožen - kaže nam zapovjednik DVD-a Sinj Stipe Ančić. Požar se širi prema zapadu i sjeveru te se preko Jankova brda prebacio u BiH.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • dylan 07.04.2016.

    Na žalost nema kanadera i vatrogasaca oni traže lopove koji su opljačkali lovu policiji.

  • blago vam se 07.04.2016.

    mozeli neko objasnit ovaj clanak neka zafrkancija ili

  • Coban_s_Dinare 07.04.2016.

    Izgori mi Dinara

Komentiraj...
Vidi sve komentare