To je to što me zanima!

Borba protiv korupcije: Zadnji među razvijenijim zemljama

Tijela javne uprave su neučinkovita, a pravosudni sustav je spor i korumpiran, odnosno sklon neprimjerenim utjecajima sa strane, stoji u izvješću WJP-a
Vidi originalni članak

Prema izvješću organizacije World Justice Project (WJP) u 2012. godini Hrvatska je među razvijenijim zemljama tek na 37. mjestu u borbi protiv korupcije. 

- Hrvatska je među zadnjima na ljestvici razvijenijih zemljama. Unatoč nedavnom napretku, hrvatske institucije i dalje zaostaju za onima u drugim razvijenim zemljama, u većini kategorija nalazi se na sredini. Primjerice, tijela javne uprave su neučinkovita, a pravosudni sustav je spor i korumpiran, odnosno sklon neprimjerenim utjecajima sa strane, stoji u izvješću World Justice Projecta. 

Izvješće obuhvaća istraživanje nad 97 zemalja, a obuhvaća stanje korpucije, prava, sigurnosti, regulatorne norme, pravosuđe te otvorenost Vlade i utjecaj političkih čelnika. Anketa se sprovodila među 97.000 građana te više od 2.500 stručnjaka iz 97 zemalja.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • zdrawe 02.12.2012.

    ne vjerujem iz cistog razloga jer se nista nije promjenilo u zadnje dve tri godine,,NISTA,,jednog se uhvati i osudi ,novih 10 bere provizije i bogati se,i naravno,nista se nece poduzimat dok neko opet ne postane "politicki mrtav" a onda ce se po vec poznatom scenariju,,(doduse, jedan se i neda bas ubit politicki..deru oni njega ali i on njima vraca..))

  • libeluli 02.12.2012.

    Nadam se da će to spriječiti ulazak u EU, jer je to najbolje što nam se može dogoditi... Ako ne udjemo u EU Jakovčić odlazi iz politike ako udjemo kandidirat će se za EU-parlament Zato političari zarko žele da RH udje u EU....zbog njih nekolicine koji će se tamo uhljebiti jer ovdje su im dani odbrojani

  • dobajdan11 02.12.2012.

    to znaju i mala dijeca a ovi nasi politicari uporno tvrde da se radi drugacije. ma koga lazete,dali ste uhititi njih par,zrtvenu janjad, samo da pokazete dobru volju i prikazete u statistici,a ostale,moglo bi ih biti na tisuce,nitko ne dira...ne serite vise,dosta je bilo lazi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare